Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 18.06.2022, 10.00

JAKUB KOVAC JATKAA SAVO VOLLEYSSA KAKSI VUOTTA

Keskitorjuja pelaa kesällä Kultaista Liigaa Slovakian maajoukkueessa.
JAKUB KOVAC JATKAA SAVO VOLLEYSSA KAKSI VUOTTA

Julkaisuvideo katsottavissa täältä.

Viime kauden SM-hopeajoukkueen vahvasta keskipelaajakaartista myös Jakub Kovac jatkaa savolaisissa väreissä kaksivuotisella sopimuksella. Aleksei Zhbankovilla alkaa toinen kausi kaksivuotisesta sopimuksesta.

201-senttinen 25-vuotias Kovac oli viime kaudella runkosarjassa Mestaruusliigan tilastojen mukaan pelipaikkansa toiseksi paras mies. Hän keräsi 2,5 torjuntapistettä ottelua kohti ja hyökkäsi 57 prosentin tehokkuudella. Hän pelasi runkosarjassa kahta vaille kaikki ottelut.

– Olen tosi tyytyväinen, että saimme pidettyä hänet meillä, sanoo Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
– Hänellä on todellinen urheilijan asenne. Hän vetää kaikki treenit täysillä, ja myös joukkue arvostaa hänen tekemistään. Juuri sellaista pelaajaa tarvitsemme.

Pari kautta sitten Kovac pelasi Team Lakkapäässä, ja oli tuolloin liigan torjuntatilaston ykkönen. Hän on vielä kehittynyt noista ajoista, tietää Tolvanen.
– Nyt viime kaudella hän hyökkäsi selvästi paremmin kuin edellisellä Suomen käynnillään, sanoo savolaiskoutsi.  

Positiivinen tunne Suomeen ja Savoon jäämisestä on molemminpuolinen.
– Minulle oli erittäin helppo päätös jatkaa Savossa. Sain tarjouksia myös muualta, mutta minulla oli erittäin positiiviset kokemukset viime kaudelta niin joukkuekavereista, valmentajista, henkilökunnasta kuin yleisöstäkin, hehkuttaa Kovac.
– Halusin myös päästä pelaamaan CEV-cupia, ja olen iloinen, että lähdemme sinne tulevalla kaudella.  
Mestaruusliigan hopeamitali oli Kovacille rankka pettymys, joten nälkää riittää tuleville kausille.
– Viimeinen finaali oli uskomaton kokemus, ja halusimme voittaa sen niin yleisölle kuin Lelulle ja Sillillekin, joiden uskomaton ura päättyi tuohon peliin. Antti Siltala ja Lelu Ojansivu pelasivat keväällä Mestaruusliigan seitsemännessä finaalissa Kuopio-hallissa yli 2700 katsojan edessä uransa viimeiset pelit.
– Silli oli mahtava joukkueen johtohahmo, ja auttoi meitä vaikeiden aikojen yli, vaikka ei olisi ollut kentälläkään. Lelu puolestaan oli aina hymyilevä ja positiivinen (ellei joku saanut häntä vihaiseksi…)
– Lelu oli myös minun lämmittelykaverini, joten minun täytyy löytää hänelle sijainen. Samanlaista on kuitenkin vaikeaa löytää, sillä maailmassa on vain yksi Lelu…  

Jakub Kovac ei ole ehtinyt lomailemaan Suomen kauden päätyttyä, sillä hän on ollut Slovakian maajoukkueen mukana pelaamassa Kultaista Liigaa. Hän on yleensä ollut joukkueensa aloituskokoonpanossa.
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421