Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 01.03.2023, 21.28

Joroisten pienessä hallissa nähtiin lähes viime vuoden toisinto

Savo Volley voitti Vantaa Ducksin ja ottelussa nähtiin yksi lähes lumierä.

Vuosi sitten Savo Volley ja Vantaa Ducks kohtasivat Joroisten Urheilutalolla. Ottelu päättyi silloin savolaisten 3-1 -voittoon, ja yksi erä päättyi murskaavasti 25-7.

Keskiviikon illassa joukkueet olivat samat, loppulukemat olivat samat, ja yksi erä päättyi murskaavasti – nyt tosin vierasjoukkueelle lukemin 13-25.

Savolaiset saivat siis kuitenkin täydet sarjapisteet, kun loppulukemiksi kirjattiin 3-1 (25-23, 13-25, 25-17, 25-17).

– Ensimmäinen erä oli hyvää taistoa, mutta toisessa erässä vain toinen joukkue pelasi, pohti ottelun kulkua Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Pitkällä erätauolla sanoin pelaajille, että meillä on vielä mahdollisuudet kolmeen sarjapisteeseen. Joukkue reagoi siihen hyvin, ja varsinkin syöttö alkoi sen jälkeen kulkea hyvin.

– Hyvin pitkälle kysymys oli syöttörohkeudesta. Hyökkäyspuolella kaikki pelaajat olivat hyviä. Vastaanotto hieman takerteli.

Vastustajan valmentaja Juho Rajala harmitteli kolmannen erän puolivälissä joukkueelleen sattuneita virheitä.

– Ottelu taisi kääntyä siinä vaiheessa kaverille, totesi Rajala.

Ducksin tilanne sarjassa alkaa olla vaikea, mutta Rajala uskoo omiinsa.

– Olipa sarjatilanne mikä tahansa, täytyy aina lyödä sata tiskiin, ja mielestäni se näkyykin joukkueen pelissä.

Vastaanotto tosiaan takerteli ajoittain kovastikin. Esimerkiksi kolmannessa erässä vastaanotto oli masentavan huono – 27 prosenttia -, mutta hyökkäyksen tehostumisesta ja passipelin toimimisesta kertoo, että erä kuitenkin päättyi selvästi kotijoukkueelle.

Passari Kevin Rodriguez joutui käyttämään hyökkäyksissä paljon laitapelaajia, kun vastaanotto ei juuri antanut mahdollisuuksia ykköstemmon hyökkäyksiin.

Kaikki laiturit onnistuivat kokonaisuutena mainiosti. Veikka Lindqvist keräsi komeimmat pisteet 17/+11, Andrus Raadik hänkin hienosti 17/+9, ja Michael Michelau, joka sai selkeästi eniten passeja kirjautti lukemat 15/+5.

Savo Volleyn keskipelaajista kaksi kolmasosaa seurasi taas peliä päätykatsomosta. Sekä Jakub Kovac ja Aleksei Zhbankov potevat edelleen alaraajavammojaan. Yleispelaaja Tapio Toiviainen tuurasi jälleen mainiosti.

– Pieni toive olisi, että keskiosaston pelaajia saataisiin pikkuhiljaa telakalta, sanoi Tolvanen.

– On aika rasittavaa pelata ja harjoitella vain kahdella keskimiehellä.

Ottelun päätös oli hieman erikoinen.

Tilanteessa 23-17 Ducksin Alek Rastamo hyökkäsi kakkospaikalta, ja päätuomari Ville Hassinen tuomitsi pallon menneen suoraan takarajasta yli, vaikka Savo Volleyn Andrus Raadik yritti näyttää tuomarille, että hän koski palloon.

Tuomari ei kuitenkaan noteerannut Raadikin viittoiluja, ja niinpä valmentaja Rajala otti niin sanotusti pulttia sen verran rajusti, että tuomari näytti hänelle punaista korttia. Ja sehän merkitsi pistettä, erä- ja otteluvoittoa kotijoukkueelle.