Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 28.02.2020, 20.46

Kärkiottelu oli yllättävän selkeä kotivoitto

Savo Volley jätti Akaa-Volleyn vaille mahdollisuuksia Iisalmessa.
Kärkiottelu oli yllättävän selkeä kotivoitto

 
Savo Volley otti makean voiton Akaa-Volleystä, jolle ei jäänyt Itä-Suomen kiertueesta kovin paljon jälkipolville kerrottavaa, kun se oli hävinnyt edellisenä päivänä myös Karelian Hurmokselle Joensuussa.
Iisalmessa pelatun kohtaamisen lukemat kirjattiin tylysti kotijoukkueelle 3-0 (25-21, 25-12, 25-18).
– Olen tosi iloinen pelaamisestamme tänään. Harvoin olen näin tyytyväinen pelin jälkeen, hehkutti Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
– Torjunta-puolustuspelaamisemme alkaa loksahdella paikalleen jokaisen pelaajamme pääkopassa.
Savo Volley pelasi tutuksi tulleella kokoonpanolla. Yleispelaajina olivat Jere Heiskanen ja Antti Siltala, hakkurina Lelu Ojansivu, keskipelaajina Rodrigo Leitzke ja Severi Savonsalmi, passarina Fedor Ivanov ja liberona Josh Ayzenberg.
Mikko Väliaho kävi muutamaan kertaan tutussa syöttövaihdossa Jere Heiskasen tilalla. Heiskanen tosin onnistui itsekin mallikkaasti syöttöviivan takana, saaliina muiden muassa yksi ässäsyöttö.
Vastustajan riveistä puuttui heidän paras pistemiehensä Urpo Sivula, mutta syy oli hyväksyttävä, suorastaan hieno: hän oli juuri muutama päivä aikaisemmin saanut perheenlisäystä.
– Totta kai se vaikuttaa peliimme paljon, kun paras pistemies on poissa, pohti Akaa-Volleyn päävalmentaja Oliver Lüütsepp.
– Hän olisi ollut pelaaja, jolla olisimme voineet murtaa vastustajan kovaa torjuntaa.
– Yritimme tänään parhaamme, mutta se ei riittänyt.
Kotijoukkueen vastaanotto toimi mainiosti, ja passari Ivanov pääsi pyörittämään hyökkäysarsenaaliaan monipuolisesti. Eniten passeja urakoi hakkuri Ojansivu, joka keräsi kentän korkeimmat pisteet 20/+10.
Ivanov keräsi illan komeimman saldon torjunnoissa. Erityisen komeita olivat savolaisille tutun Enderwin Herreran nelospaikan lyöntien torjunnat, joita Ivanov otti useita.
Edellisestä pelistä poiketen Savo Volley ei hyökännyt aivan yhtä paljon keskeltä, mutta silti keskimiehet Leitzke (5/0) ja Savonsalmi (8/+6) olivat edellä vastustajan saman tontin pelaajia.
Katso kuvia ottelusta täältä.

LähiTapiolapisteet:
1: Lelu Ojansivu
2: Severi Savonsalmi
3: Fedor Ivanov
PROLibero: Josh Ayzenberg.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421