Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 07.10.2019, 17.36

  Keski-Savon Mysteeri

Savo Volley pelaa seuraavan kotiottelunsa keskisavossa (anteeksi pienet kirjaimet).
  Keski-Savon Mysteeri

Etelä- ja Pohjois-Savon välissä sijaitsee alue, jota kutsutaan keskisavoksi. Maantieteellisesti se lienee se silta, joka tulee vastaan ajettaessa Suonenjoelta Pieksämäelle noin puolivälissä matkaa. Sillan molemmin puolin on kyltit – etelästä tullessa saavutaan Pohjois-Savoon, pohjoisesta tullessa Etelä-Savoon.
Maanmittauslaitoksen julkaisemalla kartalla alue on pieni, mutta kun katsotaan Suomen lentopallokarttaa, alueen merkitys nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin.
Keski-Savon Pateri, Pieksämäen NMKY, Varkauden Tarmo – nuo nimet on kirjoitettu suomalaiseen lentopallohistoriaan isoilla kirjaimilla.
Entinen aika ei palaa, mutta uusi on tuloillaan.
Pohjois-Savon – mukaan lukien keskisavon – uusi lippulaiva on Savo Volley, joka pelaa seuraavan kotiottelunsa Varkaudessa, keskellä keskisavoa.
Vastustajaksi saapuu Raision Loimu, joka otti mittaa Savo Volleystä vähän aikaa sitten Virossa viiden joukkueen turnauksessa. Tuolloin Loimu oli askeleen jäljessä savolaisia, mutta puolustukseksi lounais-suomalaisille sanottakoon, että Eestin maalla mukana ei ollut perinteikkään seuran paras kokoonpano.
Savo Volley otti kauden ensimmäisen tappionsa Loimaalla, kun kärkiottelussa Hurrikaani noudatti lentopalloilun kultaista sääntöä: muulla ei ole väliä, mutta voita erien viimeinen piste.
Akaa Volley on panostanut huikeasti alkaneeseen kauteen, mutta Savo Volley osoitti kauden ensimmäisessä vierasottelussaan Akaassa, että nimet paperilla eivät tuota voittoa –ainakaan yhdessä yksittäisessä pelissä.
Hurrikaani-tappio osoitti, että Hurrikaani, Akaa ja Savo Volley ovat varmasti mukana, kun keväällä ratkotaan kauden parhaan yhdistelmän tittelin omistajaa.
Varkaus – ja keskisavo – on olennainen osa ”junttilajin” valtakunnallista näkyvyyttä. Lauantaina tehdaskaupungilla on mainio tilaisuus osoittaa, että lentopallo elää Savossa ja voi hyvin.
Liput osoitteesta: ://www.seat4.me/tapahtuma/savo-volley/savo-volley-raision-loimu-2019-1
 
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421