Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 22.04.2022, 13.54

Kevät huipentuu parhaalla mahdollisella tavalla

Seitsemäs finaali Savo Volleyn ja VaLePan välillä kerää varmasti kauden ennätysyleisön Kuopio-halliin.
Kevät huipentuu parhaalla mahdollisella tavalla

 
Moni ei uskonut Sastamalassa kuudennen finaalin kahden ensimmäisen erän jälkeen, että ottelusarja vielä jatkuisi Kuopiossa. Pienet asiat kuitenkin ratkaisevat, ja yksi niistä pienistä asioista Sastamalassa taisi olla Savo Volleyn päävalmentajan Timo Tolvasen oivallus heittää kentälle kolmanteen erään hakkuriksi normaalisti yleispelaajan tontilla uurastava Michael Michelau.
Michelau ei yksin ratkaissut ottelua, mutta hänen myötään Savo Volleyn peli koki melkoisen kohennuksen, ja ottelu kääntyi täysin päälaelleen, ja näin tarvitaan vielä seitsemäs ja ratkaiseva finaali. Se pelataan Kuopio-hallissa lauantaina 23. huhtikuuta kello 17 alkaen.
 
Valmentaja Tolvasella riittää varmasti pohdittavaa, lähteekö hän vaihtamaan voittavaa kokoonpanoa, vai tyytyykö kokeilemaan aiemmissa peleissä hyväksi koettuja konkariasetuksia.
Lentopallouransa viimeistä ottelua pelaavat Lelu Ojansivu ja Antti Siltala kumpikin haluavat varmasti olla kentällä. Siltalan esitykset siihen varmasti riittävät, mutta Ojansivun kipeä olkapää saattaa olla riittävä syy viettää ainakin suurin osa pelistä vaihtopenkillä. Sielläkin hänen roolinsa on iso hengenluojana.
Jos Michelau jatkaa hakkurina, ei ole mitään epäselvyyttä siitä, että Andrus Raadik raataa jälleen yleispelaajan roolissa. Virolaishärkä on joukkueen paras pistemies – ja myös tilastollisesti paras vastaanottaja – joten hänen onnistumisensa on Savo Volleyn menestymisen avain.
 
Vastustaja VaLePalla on hieman samankaltainen hakkuritilanne – nuori Tuomas Tihumäki on vielä kasvamassa rooliinsa, joten pisteiden tekovastuu on ollut pitkälti yleispelaajien Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen hartioilla. Kuudennessa finaalissa Mäkinen oli koko kentän työllistetyin pelimies, ja hän suoriutui tehtävästään mainiosti.
Seitsemännen finaalin yksi ratkaisu on siinä, saako Mäkinen tulitukea muilta joukkueensa laitahyökkääjiltä.
 
Ottelu on kiinnostanut yleisöä mainiosti. Vuorokautta ennen ottelun alkua ennakkolippuja on myyty jo yli tuhat kappaletta. Neljättä finaalia, mikä pelattiin myös Kuopio-hallissa, oli seuraamassa noin 1700 katsojaa. Lauantaina tämä luku pistetään varmasti paremmaksi.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421