Tapio Hartikainen 14.01.2023, 19.25

Kevin Rodriguez otettiin heti kentälle ja hän osoitti olevansa oiva pelimies

Perungan Pojat kaatui Vieremällä suoraan kolmessa erässä

Savo Volley sai uuden passarin tämän viikon keskiviikkona, ja jo lauantaina kahden yhteisen harjoituksen jälkeen päävalmentaja Timo Tolvanen laittoi Kevin Rodriguezin aloituskokoonpanoon.

Puertoricolainen osoitti olevansa oiva pelimies. Vaikka aikaeroon sopeutuminen on varmasti vielä kesken ja pitkä matkustus painaa jaloissa, oli Rodriguez Savo Volleyn voiton vahva takuumies.

Vierailla oli kolmannessa erässä jopa kaksi eräpalloa, mutta syksyllä joukkuetta vaivannut pienoinen asennevamma oli nyt poissa, ja Savo Volley kiristi voittoon suoraan kolmessa erässä lukemin 3-0 (25-21, 25-21, 26-24).

– Oli iso juttu, että kun noin tärkeälle paikalle tulee uusi pelaaja, saimme pelin kulkemaan, iloitsi Tolvanen.

– Mahtavaa, miten Kevin löysi lyhyen harjoituksen jälkeen hyökkääjät. Hän tuo myös valtavasti positiivista energiaa kentälle.

– Olimme kahdessa erässä parinkymmenen pisteen tienoilla vielä tappiolla, mutta meillä on nyt pelissämme parempi ilme. Tässä on iso parannus syksyn peleihin. Itseluottamus ja keskittyminen säilyi pelaajilla.

Kuten sanottua, uusi passari Rodriguez pelasi paria palloa lukuun ottamatta koko pelin. Hakkurina pelasi David Kisiel, joka ei ollut parhaimmillaan, mutta alkaa löytää syöttöä lukuun ottamatta oman tasonsa.

Yleispelaajat Michael Michelau ja Andrus Raadik ovat vakiinnuttaneet paikkansa aloituksessa. Raadik oli jälleen mies paikallaan – hänen pistesaldonsa oli joukkueen kovin (14/+7), minkä lisäksi hän nosti aloitukset hienosti 80 prosentin tarkkuudella.

Keskipelaajista Miki Jauhiainen pääsi pitkästä aikaa kentälle, ja hänet palkittiin joukkueen parhaana.

Vastustajan valmentaja Guntis Atars harmitteli ensimmäistä erää.

– Emme olleet siinä lainkaan valmiina. Toinen ja kolmas erä olivat meiltä parempia, mutta vastustajan passari (Rodriguez) pelasi erien loput vahvasti, analysoi Atars.

Vieraiden parhaat olivat hakkuri Fredric Gustavsson (15/+2) ja yleispelaaja Alvi Shurdi (14/+7).

Liigan torjuntatilaston kärkipäässä majaileva Daniel Wetter ei tällä kertaa saanut kotijoukkueen hyökkäyksiä kiinni – tuloksena ainoastaan yksi torjuntapiste. Torjunnat kokonaisuutena menivät kotijoukkueelle 11-4.