Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 21.07.2022, 10.00

KOKENUT TAPIO TOIVIAINEN SAVO VOLLEYN RIVEIHIN

26-vuotias yleispelaaja on pelannut liki 300 Mestaruusliigan ottelua.
KOKENUT TAPIO TOIVIAINEN SAVO VOLLEYN RIVEIHIN

Julkaisuvideo katsottavissa täältä.

Savo Volleysta poistui viime kauden päätteeksi huima määrä kokemusta, kun Lelu Ojansivu ja Antti Siltala ripustivat pelitossunsa naulakkoon.
Joukkue sai mieluista kokemusta tilalle, kun Tapio Toiviainen, 26, allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen.
Vaikka 191-senttisellä Toiviaisella ei ikää vielä ole paljoakaan esimerkiksi lopettaneeseen kaksikkoon verrattuna, on pelikokemusta enemmän kuin kenelläkään muulla tulevan kauden joukkueesta.
Kaudella 2014-2015 ensimmäisen täyden kauden Hurrikaani Loimaassa pelanneelle Toiviaiselle kertyi viime kauden loppuun mennessä Hurrikaanissa ja Iskussa kaikkiaan 294 ottelua. Hurrikaanin mukana hän saavutti kaksi hopeamitalia ja yhden pronssin.

– Etsimme kuumeisesti yleispelaajaa (ja yhtä etsimme vieläkin), ja on ihan mahtavaa, että saimme Tapsan meille, hehkuttaa Timo Tolvanen.
– Hän on hyvä ja monipuolinen yleispelaaja joka on pelannut useamman vuoden liigaa; Hurrikaanissa hän oli viime pudotuspeleissä tosi isossa roolissa.
– Hän hoitaa oman roolinsa aina mainiosti. Olen kuullut muilta valmentajilta, että Tapsa on pelaaja, joka pystyy tekemään kentällä muista pelaajista parempia. On hienoa, että hän haluaa lähteä auttamaan meitä ja tuomaan omalla persoonallaan lisää meidän tekemiseemme.

Tolvanen korostaa, että kun kaudessa on paljon pelejä, on tärkeää, että jokaiselle pelipaikalle on laadukkaita vaihtoehtoja.
– Eri joukkueita vastaan tarvitsemme erilaisia pelaajia. Tapsalla on valmiuksia, joita voimme hyödyntää tiettyjä joukkueita vastaan, sanoo Tolvanen.

Toiviainen mietti Savoon tuloa hetken verran ennen kuin oli kypsä tekemään päätöksen.
– Tänne järjestyi mukava kokonaispaketti, sanoo Toiviainen.
– Silli (Antti Siltala) ilmaisi kiinnostuksensa minua kohtaan, mikä on aina mukava kuulla.
– Olen pelannut kolmena vuonna Savo Volleyta vastaan, ja varsinkin viime kauden pudotuspeleistä jäi mieleen, että joukkueessa on vahva tekemisen meininki.

Toiviaista ei pelota, kun hän osaltaan pääsee täyttämään Siltalan jättämää isoa aukkoa Savo Volleyssa.
– Tilanne on ihan positiivinen haaste, enkä näe aukon täyttämistä missään nimessä tekemättömäksi paikaksi.
– Parhain puoleni taitaa olla se, että olen yleispelaaja ehkä hieman konkreettisemmassa mielessä kuin joillain muilla – en vierasta mitään asioita lentopallokentällä.

Yksi uusi asia opeteltavaksi Toiviaiselle on Savo Volleyn Roadshow – joukkueella ei ole yhtä varsinaista kotisalia.
– Kotisalietua ei ole, mutta kotiyleisöetu on. Auttaa paljon, kun on joku selän takana kannustamassa.
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421