Tapio Hartikainen 28.10.2022, 21.43

Korkeatasoinen sarjajumbojen taistelu

Savo Volley otti täydet pisteet tappioputkeaan jatkavalta TUTO Volleylta.

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä.

Sarjataulukon häntäpäätä miehittävät TUTO Volley ja Savo Volley näyttivät varsin harvalukuiselle turkulaisyleisölle ottelun, joka ei todellakaan korreloinut sarjatilanteeseen.

Loukkaantumisista kärsinyt ja kärsivä Savo Volley otti ensimmäisen täyden pistesaaliin lukemin 1-3 (25-22, 21-25, 21-25, 23-25). TUTO Volley puolestaan jatkoi tappioitaan – se oli nyt joukkueelle kuudes peräkkäinen.

Ottelussa nähtiin puolin ja toisin mainioita esityksiä; varsinkin muutama puolustuspallo oli huikeaa lentopalloilua.

Ottelun erikoisuuksiin kuuluivat muutamat pisteputket. Pari niistä sattui vierasjoukkueelle. Toisen erän käänsi Miki Jauhiainen syöttövuorollaan, kolmannen erän ratkaisu puolestaan nähtiin tilanteessa 18-17. Tuolloin alkoi Andrus Raadik show: tasatilanteeseen päästiin Raadikin nelospaikan viistohyökkäyksellä, ja kun yleispelaaja itse sen jälkeen asettui syöttöviivan taakse, taikoi hän neljä pistettä suoraan syötöillään, jotka joko painuivat suoraan ässinä kenttään tai nousivat vastapalloiksi.

Neljännessä erässä kotijoukkue oli pitkään pienoisella etumatkalla, mutta lopussa Savo Volley kiri rinnalle ja ohi.

• Voitto tuntui tosi hyvältä, puuskahti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

Täysin tyytyväinen hän ei kuitenkaan omiensa esitykseen ollut.

• Vaikka ensimmäisessä erässä veimme peliä, tunnetaso ei pelaajilla ollut riittävä. Kun TUTO Volley sen huomasi, pystyi se käyttämään tilanteen hyödyksi ja kääntämään erän itselleen.
  • Mikin syöttö vuoro toisessa erässä antoi sitten joukkueelle uskoa.
  • Nuoret pelaajamme olivat hyviä. Veikka (Lindqvist) oli käytännössä viikon harjoittelematta, ja teki nyt pisteet 23/+13. Aleksei (Zhbankov) puolestaan pelasi ensimmäisen kokonaisen pelin, ja oli heti hyvin mukana.

Zhbankov hyökkäsi 54 prosentin teholla ja napsi viisi torjuntaa.

Kotijoukkueen luotsiksi tälle kaudelle tullut Olli Kuoksa harmitteli vieraiden pitkiä syöttputkia.

• Kyllä tuollaiset syötöt pitäisi nostaa, arvioi Kuoksa.
  • Pelissämme on paljon hyviä asioita, kun pystymme pitämään pelit tiukkoina; meillä on mahdollisuudet voittaa, mutta jossain vaiheessa ne heikkoudet tulevat aina esille.

Kotijoukkueen paras oli savolaisille tuttu mies Antti Karttunen, joka on kehittynyt huimasti Pielaveden Sammon ajoistaan. Turun illassa hän hoiti päävastuun kotijoukkueen hyökkäyksistä ja takoi illan komeimmat pisteet 26/+13.

Myös Karttunen esitti yhden syöttöputken.

Savo Volley jatkaa Varsinais-Suomen kiertuettaan heti seuraavana päivänä, kun Raisiossa verkon toiselle puolelle asettuu voitosta voittoon kulkenut Raision Loimu.