Tapio Hartikainen 20.03.2024, 21.30

Kotietu pitää

Tiikerit kaatui selkeästi kolmannessa puolivälierässä

Savo Volleyn ja Kokkolan Tiikereiden puolivälieräsarja on nähnyt toistaiseksi vain kotivoittoja.

Keskiviikkoillan lukemat kirjattiin aikakirjoihin 3-1 (25-19, 25-16, 26-28, 25-14).

Kolmas koitos Kuopio-hallissa oli varsin lähellä ensimmäisen ottelun toisintoa. Kotijoukkue karkasi erien alussa johtomatkalle, mikä piti kolmatta erää lukuun ottamatta. Siinäkin Savo Volleylla oli yksi ottelupallo, mutta kotijoukkueen virheillä ja vieraiden hakkuri Oskari Keskisen suorituksilla Tiikerit kipusi erävoittoon.

– Joka kantilla meiltä hyvää tekemistä, arvioi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Emme notkahtaneet, vaikka kolmas erä kääntyi ottelupallosta tappioksi.

Neljäs erä olikin Savo Volleylta erittäin vahvaa tekemistä, ja 589 katsojaa sai jo hyvissä ajoin ennen erän loppua totutella ottelun voittotunnelmiin.

Edellisessä kohtaamisessa selkeä ero joukkueiden välillä oli puolustuspelaamisessa. Savo Volley näytti, että siltäkin puolustaminen onnistuu. Savolaiset iskivät siis pohjalaisten omilla aseilla.

Torjuntapeli oli nyt kotijoukkueella huikealla tasolla. Varsinkin erinomaiseen vireeseen päässyt Tommi Siirilä oli verkolla ohittamaton – hän otti neljään erään kuusi tappotorjuntaa, ja johtaa ylivoimaisesti Mestaruusliigan pudotuspelien torjuntatilastoa. Jakub Kovac ja Michael Michelau säestivät mukavasti, ja niinpä torjunnat kirjattiin kotijoukkueelle peräti 14-4.

Timo Tolvanen jakoi kunniaa pelaajilleen.

– Pelaajien show ehdottomasti. Pelaajat tekevät työn, ja me valmennuksessa yritämme siinä auttaa, sanoi Tolvanen.

– Kiva katsella, kun pelaajat kantavat oman vastuunsa.

Kotijoukkueen kapteeni Tapio Toiviainen sanoi, että joukkueen voiton avaimet olivat siinä, että pidettiin se, mitä oli sovittu.

Kun häneltä pyydettiin tarkennusta, mitä oli sovittu, hän paljasti salaisuuden:

– Sovittiin, että voitetaan.

Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä myönsi ottelutuloksen oikeaksi.

– Ei tarvitse juuri tilastoja katsella, sanoi Keskisipilä.

– Savo oli tänään parempi varsinkin verkolla. Tämä pitää nyt vain nopeasti nollata.

Savo Volley keräsi pisteitä laajalla rintamalla. Paras oli jälleen kerran Michael Michelau (19/+14), joka osoittaa käyttäytymisellään juuri sitä periksiantamattomuutta, mitä tässä vaiheessa kautta joukkueelta tarvitaan.

Hakkuri Joonas Jokela (17/+9) teki hieman enemmän virheitä kuin normaalisti.

Keskipelaajat Jakub Kovac (15/+12) ja Tommi Siirilä (11/+11) eivät tehneet hyökkäyksissä yhtään virhettä – jo mainitun komean torjuntasaldon lisäksi.

Passari Kevin Rodriguez oli jälleen virkaveljeään Anton Välimaata juonikkaampi, vaikka vastaanotto oli kotijoukkueella hieman heikompi kuin vierailla.

Tiikereiden ykköspyssy edellisessä kohtaamisessa oli Jere Mäkinen (2/-3), mutta nyt hän tylsyi vaihtoon jo kahdessa erässä. Hänet korvannut Nico Nurmesniemi (1/-5) ei juuri parannusta tilanteeseen tuonut.

Pisteiden teko oli nyt vain kahden pelaajan vastuulla: hakkuri Oskari Keskinen (25/+19) keräsi koko kentän korkeimmat pisteet; yleispelaaja Jiri Hänninen (19/+14) pääsee kevään edetessä mukavasti vireeseen.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Kokkolassa.

Savo Volleylla on silloin mahdollisuus katkaista ottelusarja ja siirtyä mitalipeleihin.