Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 14.04.2022, 21.15

Kotietu tuli takaisin

Savo Volley otti konkarit kehiin ja voitto irtosi lukemin 0-3.
Kotietu tuli takaisin

Savo Volley menetti finaalisarjan kotiedun heti ensimmäisessä kohtaamisessa Siilinjärvellä. Kun toisessa taistossa Sastamalassa tuli myös tappio, olivat savolaiset suoraan sanottuna tukalassa asemassa kolmanteen finaaliin lähdettäessä.
Vaan mitä teki valmentaja Timo Tolvanen. Hän heitti kehiin kaksi uraansa lopettelevaa konkaria, Lelu Ojansivun ja Antti Siltalan. Parivaljakko oli vahvasti vaikuttamassa, kun Savo Volley sieppasi kotiedun jälleen itselleen. Vierasvoitto tuli lukemin 0-3 (26-28, 20-25, 22-25).
Edessä on kaksi finaaliottelua Kuopiossa pääsiäispyhinä, eikä ottelusarja vielä siihen pääty, mikäli sastamalalaiset eivät kaappaa kahta voittoa.
 
-Meni yöunet miettiessä. Laitoin Ojansivulle vielä puoli kahdelta viestin että miten ois huomenna, mutta ei kaveri vastannut, kelasi Tolvanen valintojaan.
-Halusin joukkueeseen virtaa ja tappamisen meininkiä. Olemme pelanneet tähän saakka vähän jalka jarrulla. Kaivettiin sitten naftaliinista kaverit jotka tietävät mitä pitää tehdä.
-Kaikki paransivat peliään edellisistä. Esimerkiksi keskipelaajat, kenellä oli pari hieman vaisumpaa peliä alla, olivat nyt hyvässä vedossa.
Keskipelaajat olivat samat kuin edellisessä pelissä eli Jakub Kovac ja Miki Jauhiainen. Kumpikin teki pisteitä mukavasti. Tavallisesti syöttövaihdossa kentältä pois otettu Kovac kunnostautui nyt myös syöttäjänä – kolme komeaa ässää merkittiin miehen tilastoihin. Kovac on aiemmin käyttänyt pelkästään hyppyleijaa, mutta nyt hän on ottanut valikoimaansa myös kovemman hybridin, mikä tuotti selvästi vaikeuksia vastaanottajille.
 
Yleispelaajina olivat siis Siltala ja Andrus Raadik. Kumpikin saalisti 14 pistettä; Siltala jäi hieman enemmän plussalle kuin virolainen kollegansa.
Lelu Ojansivun rooli oli hieman normaalista hakkurin roolista poikkeava – olkapää kun ei kestä aivan täysmittaista hakkaamista. Passeja tuli vähän verrattuna yleispelaajiin, mutta konkarin rooliin kuuluvan tsemppaamisen ja tukemisen hän hoiti mainiosti.
 
-Ensimmäiseen erään sytyttiin liian myöhään, totesi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.
-Savo paransi peliään isolla rintamalla, ja kun se laittoi kaasua, me jäimme telineisiin.
-Kun pilli soi ottelun loppumisen merkiksi, alkoi heti valmistautuminen seuraavaan peliin.
 
Edellisessä ottelussa pitelemätön Sakari Mäkinen hiipui nyt tehoissa peräti miinukselle. Savo Volley oli sopinut hieman erilaisesta torjuntataktiikasta häntä vastaan, ja se varmasti osittain vaikutti siihen, että yleispelaaja teki mittavan mittavan määrän virheitä varsinkn hyökkäyksessä.
Mäkisen paikkaajaksi löytyi nyt hakkuri Matias Tihumäki, joka keräsi kentän korkeimmat pisteet 18/+11.
Myös Severi Savonsalmi pysyi nyt paremmin savolaisten kurissa ja nuhteessa – hänen viidestä hyökkäyksestään kaksi pysähtyi torjuntaan.

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä.
Pudotuspelien pelaajatilastot löytyvät täältä.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421