Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 11.04.2023, 21.49

Loimu oli parempi ensimmäisessä pronssipelissä

Mitaleiden kohtalo ratkotaan loppuviikolla Raisiossa.
Loimu oli parempi ensimmäisessä pronssipelissä

Savo Volley ja Raision Loimu tahkosivat viisi erää ensimmäisessä pronssiottelussa Kuopio-hallissa. Kumpikin oli kokenut niukan ja varmasti harmittavan tappion välieräsarjoissaan, ja se näkyi molemmin puolin haparoivana ja osin hengettömänä lentopalloiluna.

Tasaisesti edennyt viides erä ratkesi Väinö Rahkon muutamaan onnistuneeseen suoritukseen, ja näin Loimu sai ensimmäisen kiinnityksen himmeimpiin mitaleihin lukemin 2-3 (25-19, 21-25, 21-25, 25-21, 9-15).

Seuraavan kerran pelataan perjantaina Raisiossa, ja mikäli kolmas ottelu tarvitaan, se on heti perään lauantaina samoin Raisiossa.

– Tämä nyt oli sellainen taisto, että kumpi malttoi tehdä vähemmän virheitä, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Raisio onnistui siinä paremmin, varsinkin hyökkäyspelissä.

– Meiltä tämä oli nyt sellaista väsynyttä toivotaan-toivotaan-lentopalloa. Viisi erää rimpuiltiin mukana.

Vastustajan valmentaja Mika Rantanen oli huojentunut.

– Ei ole helppoa lähteä kahden hävityn pelin jälkeen uuteen taistoon, viittasi Rantanen välieräsarjaan, jossa se laittoi Akaa-Volleyn todella tiukoille.

– Tarvitsimme tätä voittoa. Kaikkemme yritämme, että löydämme oikean asenteen loppuviikon otteluihin. Helppoa se ei ole.

Savo Volleyn kokoonpano ei ollut optimaalinen, sillä Jakub Kovac ja Veikka Lindqvist pukivat verkkarit päälle heti alkulämmittelyn jälkeen. Lindqvist tosin kävi parin pallon ajan tuuraamassa Kevin Rodriguezia torjuntahommissa.

Hakkurina aloitti David Kisiel, mutta Ilja Ivanov otti hänen paikkansa jokaisessa erässä muutaman pallorallin ajaksi. Kisiel sai eniten passeja, mutta kun hänen hyökkäystehonsa oli vaatimaton 28 prosenttia, oli Tolvasen vaihtoratkaisu ymmärrettävissä.

Jakub Kovacin korvasi yleismies Tapio Toiviainen, joka nyt toisen kerran kauden aikana pääsi näyttämään kykyjään keskitorjujana. Hän sai kolmetoista passia, ja teki noin puolesta niistä pisteen. Hän pääsi tuulettamaan myös yhtä tappotorjuntaa.

Vastustajan hakkuri Joonas Jokelan (20/+7) ohella voiton takuumies oli jo mainittu Väinö Rahko (16/+10). Viidennessä erässä kentälle tuli kokenut Eemeli Kouki Sebastian Pozo Hernandezin tilalle. Kouki sai kunnian iskeä illan viimeisen pisteen nelospaikalta.

Kuvia ottelusta katsottavissa ja vapaasti käyttöön ladattavissa täällä:

Parhaat:

Michael Michelau, Savo Volley

Joonas Jokela, Raision Loimu

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421