Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 29.10.2022, 20.11

Loimu puolusti voiton Savo Volleystä

Raisiolaiset ovat voittaneet kaikki seitsemän pelaamaansa ottelua.
Loimu puolusti voiton Savo Volleystä

Savo Volleyn Varsinais-Suomen reissu auttoi kahden putken jatkumista. Perjantaina Turussa jatkui TUTO Volleyn tappioputki; lauantaina naapurikaupungissa Raisiossa puolestaan jatkui Loimun voittoputki.

Mahtavaa syksyä pelaava Loimu otti kaikki kolme sarjapistettä savolaisilta lukemin 3-1 (25-20, 25-22, 18-25, 25-20).

– Kovaa oli vääntö, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Hävisimme oikeastaan juuri niillä eväillä, millä meidän piti voittaa. Olimme puolustuspelaamisessa selkeästi jäljessä kotijoukkuetta.

Tilastot tukevat Tolvasen tuntumaa. Loimu puolusti peliin 43 palloa ja teki niistä pisteitä 42 prosentin teholla. Savo Volley sai ylös vain 20 puolustuspalloa, ja kun senkin hyökkäysteho niistä oli samaa luokkaa, selviää lyhyelläkin matematiikalla, että tuolla osa-alueella kotijoukkue keräsi huomattavasti enemmän pisteitä.

– Emme olleet halukkaita laittamaan itseämme likoon ja ottamaan vastuuta. Täältä ei saa mitään ilmaiseksi.

– Kun on riittävästi halua ja yritystä, alkavat pallotkin pomppia paremmin omalle joukkueelle.

Savo Volleyn taktiikkana oli saada Loimun huippukuntoinen hakkuri Joonas Jokela kuriin. Siinä ei onnistuttu kuin kohtuullisesti, sillä hän paukutti illan komeimmat pisteet 23/+14. Hänet onnistuttiin torjumaan vain kahdesti, ja viisi kertaa hakkuri teki suoran hyökkäysvirheen.

Kotijoukkueen valmentaja Mika Rantanen antoi tunnustusta vastustajalle.

– Paljon jouduimme tänään tekemään töitä. Olimme aikamoisessa pommituksessa vastustajan syöttöjen kanssa, ja välillä tuntui, ettemme vain saaneet syöttöä nousemaan, pohti Rantanen.

– Marginaalit ovat kuitenkin pienet, ja nyt taistelu kääntyi omalle puolelle.

Savo Volley pelasi lähes samalla kokoonpanolla, millä se nappasi Turussa voiton. Andrus Raadik oli nyt mukana heti aloituksessa. Hän kantoi päävastuun vastaanotosta (61 prosenttia) ja teki pisteet 13/+2. Hakkuri Veikka Lindqvistillä ei ollut yhtä hyvä päivä kuin Turussa; hän sai 28 passia ja teki niistä 13 pistettä.

Keskipelaajista Aleksei Zhbankov pelasi jälleen koko ottelun, kun Jakub Kovac potee pientä jalkavammaa. Zhbankov hyökkäsi 12 passista 58 prosentin teholla.

Toinen keskimies Miki Jauhiainen jäi hyökkäystehossa pienemmälle, mutta napsi mukavat kolme torjuntaa.

Positiivinen asia ottelussa oli Savo Volleyn kannalta se, että toinen hakkuri David Kisiel kävi nyt ensimmäistä kertaa loukkaantumisen jälkeen kentällä, tosin vain tuuraamassa muutamassa pallossa Ilja Ivanovia torjuntakierroksella.

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421