Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 01.02.2023, 21.55

Nihkeää oli, mutta voitto heltisi

Pitkältä Rovaniemen matkalta tuliaisiksi tuli kaksi sarjapistettä.
Nihkeää oli, mutta voitto heltisi

Savo Volleyn kotimaan matkailu suuntautui tällä kertaa Rovaniemelle. Kauden edellinen reissu tuotti syksyllä nolla sarjapistettä. Nytkin peli oli hieman nihkeää, mutta tuomisiksi saatiin kuitenkin kaksi sarjapistettä, kun PerPo kaatui lukemin 2-3 (25-22, 19-25, 25-21, 21-25, 12-15).

Päällimmäinen huomio pelistä oli kotijoukkueen upea vastaanottopeli. Libero Mikko Rasinperä ja yleispelaajat Ville Järnvall ja Alvi Shurdi nostivat pallot passari Lasse Jäntille peräti 70 prosentin tarkkuudella.

– Välillä näytti, että PerPo vie koko pelin, tuskaili Timo Tolvanen.

– Kun emme saaneet millään vastaanottoa rikki, ja PerPolla on sellaiset keskipelaajat kuin Daniel Wetter ja Aleksander Berggren… Pitää olla tyytyväinen, että saimme pelin kuitenkin käännetyksi.

– Ilmaiseksi ei tullut mitään, itse piti pisteet tehdä.

Savo Volley lähti peliin lähes samalla kokoonpanolla, millä se tyrmäsi edellisessä taistossa Raision Loimun. Ainoastaan keskipelaaja Miki Jauhiainen korvasi Aleksei Zhbankovin.

Passari Kevin Rodriguez onnistui jakamaan palloja välillä heikostakin vastaanotosta niin, että vastustajan torjunta oli varsin usein jossain muualla kuin Savo Volleyn hyökkääjä. Vieraat veivätkin torjuntapisteet selkeästi 16-8).

Eniten passeja saivat tällä kertaa yleispelaajat Michael Michelau ja Andrus Raadik. Hakkuri Veikka Lindqvist väläytteli muutaman kerran, mutta vastaavasti teki turhan paljon virheitä.

Raadikilla oli aluksi vaikeuksia saada syöttönsä pysymään rajojen sisäpuolella – valmentaja Tolvanen harkitsi jo hänen ottamistaan pois syöttövaihdolla – mutta kokenut pelimies löysi syöttönsä juuri oikealla hetkellä toisen erän lopussa, missä hän käytännössä ratkaisi erän voiton syötöillään.

Savo Volleyn libero Keisuke Matsuo oli tavoistaan poiketen hieman vaikeuksissa vastaanotossa, mutta puolusti jälleen mainiosti.

Keskipelaajista Miki Jauhiainen oli vahvimmillaan syöttöruudussa – hyökkäyksissä hänen tehonsa jäivät hieman vaatimattomiksi. Jakub Kovac sai vähemmän passeja, mutta teki lähes virheetöntä työtä.

PerPon paras pistemies oli Alvi Shurdi (24/+12), joka aiheutti savolaisille harmaita hiuksia varsinkin syötöillään. Keskimies Wetter oli Savo Volleyn erityisvalvonnassa, mutta hyökkäsi silti 64 prosentin teholla.

Savo Volley ei ehdi nauttia kotimaisemistaan pitkään, sillä torstaina kotiutuvan joukkueen matka kohti Tamperetta ja Suomen cupin Final Four -turnausta alkaa jo perjantaina. Lauantaina on edessä kauden tähän mennessä tärkein koitos, kun cupin välierässä vastaan asettuu viime vuoden tapaan VaLePa.

Parhaat:

Daniel Wetter, PerPo

Kevin Rodriguez, Savo Volley

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421