Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 18.03.2023, 10.22

Odotettavissa tiukka taisto

Savo Volley ja Karelian Hurmos kohtaavat toistamiseen puolivälierässä Kuopiossa maanantaina.
Odotettavissa tiukka taisto

Savo Volleyn ja Karelian Hurmoksen ensimmäinen puolivälierä Joensuussa sisälsi tunteita ja jopa suuria tunteita.

Kotijoukkue otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, mutta ei ole ollenkaan varmaa, että ottelusarja ratkeaisi suoraan kolmessa ottelussa.

Runkosarjassa Hurmos oli keskinäisissä kamppailuissa kolmesti parempi, mutta perjantaina savolaiset paransivat peliään selkeästi.

– Pelasimme jo lentopalloa, jos vertaa aikaisempiin kohtaamisiin, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen ensimmäisen puolivälierän jälkeen.

Joukkueet kohtaavat toisen kerran Kuopio-hallissa maanantaina. Ottelu alkaa normaaliin arkitapaan kello 18:30.

Ottelupaikka on tunnetusti syöttäjille hieman hankala, kun korkealla olevasta katosta on vaikea saada kiintopisteitä. Hurmoksen yksi vahvuus on nimenomaan vahva syöttö.

Savo Volley on tällä kaudella pelannut Kuopio-hallissa neljä kertaa – yksi niistä oli juuri Hurmosta vastaan tullut 2-3 -tappio kauden alussa. Viimeksi savolaiset ovat pelanneet ja harjoitelleet hallissa joulukuun alussa, joten kotietu pelipaikan suhteen ei ole järin suuri.

Perjantain pelissä Hurmoksen vahvimmat olivat jälleen savolaistaustankin omaavat hakkuri Eetu Häyrinen ja yleispelaaja Mikko Räsänen. Heidän tehojensa pudottaminen on Savo Volleylle ensisijaisen tärkeää.

Omassa pelissä parannettavaa löytyy laitahyökkäyksistä ja jatkopallojen pelaamisesta.

Perjantain pelissä mielenkiintoinen yksityiskohta oli, että kolmannessa – hävityssä – erässä Savo Volley sai ainoat oman syötön jälkeiset kaksi pistettänsä vastustajan virheellä, ei omalla suorituksella. Silläkin osa-alueella kaivataan petrausta.

Savo Volley pääsee maanantain taistoon täydellä käytettävissä olevalla miehistöllä.

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421