Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 21.04.2022, 22.02

Olihan taas peli

Savo Volley nousi tyrmäyksen partaalta voittoon.

VaLePa vei kotihallissaan Vexve Areenalla kuudetta finaalia kaksi erää suorastaan näytöstyyliin. Suomen mestaruus näytti olevan menossa seitsemättä kertaa punapaidoille.
Kun VaLePa oli voittanut toisen erän lähes lumierämäisesti lukemin 25-16, harva hallissa uskoi Savo Volleyn nousuun.
Onneksi ne, jotka uskoivat, pystyivät vielä vaikuttamaan pelin kulkuun. Parikymmenpäinen fanijoukko uskoi, valmentaja Tolvanen uskoi, ja pelaajat uskoivat.
Savo Volley siirtyi kolmannessa erässä kuskin paikalle, eikä ollut enää oikeastaan missään vaiheessa vaikeuksissa. Loppulukemat kirjattiin 2-3 (25-20, 25-16, 20-25, 22-25, 13-15). Ottelun viides erä tarjosi vielä jännitystä, kun savolaisten 10-14 -tilanteessa kotijoukkue otti vielä kolme perättäistä pistettä, mutta Andrus Raadik onnistui katkaisemaan erän ja ottelun nelospaikan hyökkäyksellä.
Valmentaja Tolvanen heitti kokonaan uuden kuvion kehiin, kun kolmanteen erään hakkuriksi asettui Michael Michelau. Hän ei yksin ratkaissut peliä, mutta toi savolaisten peliin selvän muutoksen.
–        Jotakin siinä tilanteessa täytyi tietysti tehdä, kertoi valmentaja Tolvanen.
–        Eilisessä treenissä kokeiltiin häntä pari kertaa ykköspaikan hyökkäyksessä.
–        Mike osaa pelata sitäkin paikkaa.

Kun Savo Volley sai vaihteen päälle pitkän erätauon jälkeen, paransi jokainen pelaaja esitystään.
Hitaimmin kiihtyi Andrus Raadik, mutta kun hän lämpeni, alkoi ottelu kääntyä vahvasti vieraille.
Passari Fedor Ivanov tajusi virolaishärän vireen, ja varsinkin viidennen erän ratkaisupalloissa Raadik sai passin toisensa jälkeen. Hän sai myös kunnian iskeä ottelupallon kotijoukkueen kenttään.

–        Mutta olihan erikoinen ilta, pohti vielä Tolvanen
–        Kun kaksi tasaista joukkuetta kohtaa, voi kaikkea tapahtua. Koko ottelusarja on ollut melkoista vuoristorataa.

Kotijoukkueen valmentaja Janne Kangaskokko myönsi, että hänen joukkueensa teki virheitä.
–        On nähty monta kertaa, että ottelu pitää pelata loppuun asti, sanoi Kangaskokko.
–        Savo sai omalla syötöllään pelistä kiinni, ja meidän vastaanottomme rupesi takkuamaan.
–        Selvästi teimme taktisia virheitä; ei noudatettu, mitä oli sovittu.

VaLePan ykkösmies oli jälleen kerran Sakari Mäkinen, jolle passari Mikko Esko työnsi huimat 54 passia. Hän keräsi illan korkeimmat pisteet 30/+15, mutta se ei riittänyt.
–        Sakke jäi liian yksin hyökkäyksissään. Yksi mies ei voi Savoa kaataa, totesi Kangaskokko.

Mäkinen itse muistutti, mihin Savo Volleyn menestys perustuu.
–        Jälleen se nähtiin, että Savon vahvuus on rosterin laajuus, sanoi Mäkinen.

Se on varmaa, että Suomen mestaruus ratkeaa seuraavassa pelissä.
Jo lauantaina joukkueet kokoontuvat jälleen Kuopio-hallin keskelle katsomaan, mihin suuntaan vuoristorata silloin kääntyy. Ottelusarjassa on ehkä erikoista se, että kuudesta kohtaamisesta neljä on päättynyt vierasvoittoon.