Tapio Hartikainen 07.02.2024, 21.20

Paluu arkeen sujui mainiosti

Kyky Betset tarjosi hyvän vastuksen, mutta kolme pistettä jäivät Leppävirralle

Savo Volleyn cup-juhlat jäivät lyhyiksi, kun jo neljän päivän päästä tapahtui paluu arkeen.

Leppävirralla pelatussa ottelussa kaikki kolme pistettä jäivät kotijoukkueelle, kun Kyky Betset hävisi lukemin 3-1 (25-27, 25-20, 25-14, 25-22).

– Molemmat joukkueet pelasivat kaksi erää mainiota lentopalloa, arvioi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

– Toisessa erässä vastustajan hyökkäysprosentti oli 61, mutta me pistimme vielä paremmaksi 74:llä prosentilla. Kovaa peliä.

Vastustajan valmentaja Guntis Atars harmitteli joukkueensa epäonnea, kun kolmannessa erässä oman pelaajan pohje kramppasi.

– Siinä vaiheessa meillä peli meni sekaisin, sanoi Atars.

Savo Volley kierrätti hieman kokoonpanoaan, kun Tapio Toiviainen pelasi lähes koko ottelun Alvi Shurdhin paikalla.

– Ihan hyvän pelin Tapsa pelasi, kehui Tolvanen.

Savo Volleyn kovimmat olivat Leppävirran illassa hakkuri Joonas Jokela (22/+11) ja ennen kaikkea Michael Michelau (24/+22).

Michelau teki vain yhden hyökkäysvirheen, ja hoiti vastaanoton kiitettävästi 71 prosentin tarkkuudella.

Uusi libero Miro Rasinperä pääsee koko ajan paremmin joukkueen systeemeistä perille, ja oli mies paikallaan sekä vastaanotossa että puolustamisessa.

– Ihan olen tyytyväinen peliini, mutta parempaa on vielä tulossa, pohti Rasinperä itse.

Vastustajan paras pistemies oli totutusti huimista korkeuksista hyökkäävä hakkuri Renars-Pauls Jansons (23/+12). Savo Volley oli kuitenkin löytänyt varsin hyvin keinot hänenkin pysäyttämiseensä, sillä kuusi kertaa hänen hyökkäyksensä jämähti kotijoukkueen torjuntaan.

Vastaanotto oli Savo Volleylla mallikasta – kuten vieraillakin – , ja niinpä passari Kevin Rodriguez pystyi pyörittämään peliä haluamallaan tavalla. Keskipelaajat Jakub Kovac ja Tommi Siirilä saivat kumpikin kymmenen passia, ja tekivät niistä yhteensä kymmenen pistettä.

Valmentaja Tolvanen oli jälleen tyytyväinen joukkueensa henkiseen puoleen.

– Hyvää tekemistä. Ilmapiiri oli jälleen hyvä, ja vaikka välillä olimme tappiollakin, eivät päät missään vaiheessa painuneet.

Savo Volleylla alkoi nyt viikon tauko peleistä, mutta sitten edessä onkin kova koitos, kun vieraissa kohdataan ensin Hurrikaani Loimaa ja heti perään Akaa-Volley.