Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 18.03.2024, 21.53

Paluu normaaliin

Savo Volley ja Kokkolan Tiikerit pelasivat jälleen viisieräisen, Tiikerit tasoitti otteluvoitot

Savo Volley ja Kokkolan Tiikerit pelasivat yleisölle mieluisen toisen puolivälierän Hollihaan liikuntahallilla. Kotiyleisön mieliksi Tiikerit otti viisieräisestä voiton lukemin 3-2v25-16, 22-25, 26-24, 23-25, 15-10).

Tulos merkitsee, että Kokkolassa pelataan vielä kerran. Ensin kohdataan keskiviikkona Kuopio-hallissa, ja sen jälkeen tulevana perjantaina Kokkolassa ottelusarja on katkolla jommallekummalle joukkueelle.

Savo Volley teki ottelussa muutaman mukavan nousun tappioasemasta.

Esimerkiksi neljännen erän alussa näytti vahvasti siltä, että kotijoukkue vie ottelun päätökseen erän lopuksi – se johti parhaimmillaan jo 8-2 -, mutta vieraat hivuttautuivat koko ajan lähemmäs. Ensimmäisen kerran Savo Volley siirtyi johtoon tilanteessa 20-21, ja Joonas Jokela sai kunnian päättää erän ässäsyöttöön.

Viidennessä erässä Tiikereiden etumatkan kurominen ei enää sitten onnistunut.

– Tiikerit ottivat oman näköisensä voiton, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– He puolustavat varsinkin täällä hyvin, ja jatkopallopelaaminenkin onnistui.

Tilastot kertovat karua kieltään: Tiikerit pääsi hyökkäämään puolustuspallon jälkeen 61 kertaa, savolaiset vain 37 kertaa.

– Peli oli play offille tyypillistä, sanoi Tolvanen.

– Välillä tullaan takaa ohi.

Vastustajan valmentaja Mikko Keskisipilä oli samaa mieltä.

– Paransimme torjunta- ja puolustuspeliämme maanantaista.

– Keskiviikkona Kuopiossa Savo tulee varmasti taas pari napsua kovemmin.

Savo Volleyn avauskokoonpano oli sama, millä se maanantaina pelasi Siilinjärvellä.

Yleispelaajana aloitti Tapio Toiviainen, joka sai antaa paikkansa ottelun puolivälissä Alvi Shurdhille. Kummankin peli oli vaisua.

Michael Michelau puolestaan piti yleispelaajien mainetta ansiokkaasti yllä – hänen pistesaaliinsa 22/+11 oli vieraiden paras. Joonas Jokelan pistesaldo oli myös hyvä (22/+10), mutta hänen iltaansa himmensivät turhan monet virheet.

Tommi Siirilä (18/+16) oli illan torjuntakuningas – hän nappasi peräti kahdeksan tappotorjuntaa. Ainoina miinuksina tulivat kaksi syöttövirhettä.

Liberot pelasivat tällä kertaa pelin puoliksi. Miro Rasinperä aloitti, mutta Jackson Holland korvasi hänet ottelun puolivälissä.

Vastustajan parhaimmisto löytyi siis puolustuksesta, mutta myös laitahyökkääjien tehot olivat kohdallaan. Oskari Keskinen (23/+13), Jere Mäkinen (19/+8) ja Jiri Hänninen (21/+11) muodostivat tehokkaan trion.