Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 04.11.2023, 20.13

Peli oli kuin keli

Harmaassa Suonenjoen illassa TUTO Volley vei kaikki sarjapisteet
Peli oli kuin keli

Savo Volleyn kauden kolmaskaan peli ei tuonut vielä voittoa. TUTO Volley sen sijaan otti kauden seitsemännessä pelissään kolmannen voittonsa, ja vei kaikki sarjapisteet Varsinais-Suomeen lukemin 1-3 (25-17, 21-25, 23-25, 19-25).

– Peli oli kuin keli, vertasi Ssavo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen joukkueen esitystä harmaaseen, sateiseen syysiltaan.

– TUTO Volleylle voitto oli ehdottomasti ansaittu. Alkuhermoilun jälkeen he ottivat meiltä täysin aseet pois hienolla puolustamisella.

– Meidän oma puolustaminen ei ollut hyvää. Jos pelaajat vain seisovat kuin tikku sonnassa odottamassa, että pallo tulisi kohdalle, ei homma toimi.

Varsinkin kolmannessa erässä, jota kotijoukkue johti jo 21-17, hakivat vieraat useita ratkaisevia palloja takaisin peliin. Erän tappio käänsi pelin vieraille, eikä TUTO Volleylla ollut vaikeuksia viedä neljättä erää totaalisesti. Lopullisesti voitto ratkesi neljännen erän tilanteessa 14-15, kun syöttöruutuun asteli Lauri Lehtonen. Kuuden pisteen putki vei vieraat lopulliseen johtoasemaan.

Vastustajan valmentaja Jani Niskakangas kehui omiensa esitystä heikon ensimmäisen erän jälkeen.

– Haastavan ekan erän jälkeen näytti jo hieman, että päät putoavat, mutta saimme hienosti kasattua itsemme.

– Sen jälkeen pelasimme koko ajan tehtyjen suunnitelmien mukaan.

Savo Volleyn tappiota voisi selitellä sillä, että kokoonpanosta puuttui passari Kevin Rodriguez, joka on viikon mittaisella komennuksella oman maajoukkueensa mukana. Samoin puuttui polvivaivainen Jakub Kovac.

Korvaajina olivat Arttu Lehtimäki ja Petteri Härkönen.

Kaikkea ei kuitenkaan voi laittaa näiden puuttumisten piikkiin – valmentaja Tolvasen peräänkuuluttama asenne oli tällä kertaa suurin ongelma.

– Kokkolan sukelluksen jälkeen käytiin joukkueen kanssa jo läpi näitä asennekysymyksiä, mutta asiat näkyvät parissa viikossa päässeen unohtumaan, murehti Tolvanen.

– Kehnosti sujunut alkukausi aiheuttaa tietysti päänsisäistä lukkoa.

Vastustajan vahvuudet hienon puolustamisen lisäksi olivat vahvat keskimiehet Roope Keskinen ja Lauri Lehtonen. Pelaajat ottivat kahteen pekkaan yhteensä 23 pistettä ja jäivät 22 pistettä plussalle. Kumpikin hyökkäsi 70 prosentin teholla. Keskipelaajille huikeita lukemia.

Kotijoukkueen paras pistemies oli hakkuri Joonas Jokela (22/+11). Michael Michelau teki itselleen epätyypillisesti kohtalaisen paljon virheitä.

Parhaat pelaajat:

Tommi Siirilä, Savo Volley

William Groffier, TUTO Volley

PROLibero: Ville Sihvonen, TUTO VOlley

Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa vapaasi käyttöön täällä:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421