Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 01.10.2022, 20.39

Petteri Penttinen passasi savolaiset voittoon

Petteri Penttinen passasi savolaiset voittoon Veikka Lindqvist pelasi Hurrikaania vastaan ehkä elämänsä parhaan pelin.

Veikka Lindqvist pelasi Hurrikaania vastaan ehkä elämänsä parhaan pelin.

Kakkosvalmentaja Petteri Penttinen joutui tai pääsi pukemaan peliasun päälleen kohtalaisen pitkän tauon jälkeen, kun Savo Volleyn molemmat passarit jäivät Kuopioon potemaan vaivojaan.

Ex-passari ei tilanteesta hätkähtänyt, vaan luotsasi savolaiset arvokkaaseen voittoon Hurrikaani Loimaasta. Loppulukemat kirjattiin 2-3 (22-25, 25-22, 25-21, 20-25, 8-15).

– Olen ollut valmentajan ominaisuudessa treeneissä kesästä lähtien, mutta pallokosketuksia ja hyppyjä ei ole juuri tullut, totesi Penttinen.

– Fyysisesti homma oli raskasta.

Kolmannessa erässä Penttisen jalka kramppasi, ja savolaisten ilmeistä paistoi lievä kauhu – menettikö joukkue kolmannenkin passarin?

Joukkueen onneksi Penttinen jatkoi – sisukas mies.

Savo Volley oli matkassa pienellä rosterilla – vaihtopenkillä oli vain Tapio Toiviainen. Aleksander Zhbankov oli mukana, mutta ei ole vielä pelikunnossa.

Hakkuri Veikka Lindqvist oli mahtavassa vedossa. Kenties uransa parhaassa pelissä hän keräsi tehot 26/+15. Saamastaan 36 passista hän tappoi pallot 56 prosentin teholla; lisäksi tilastoja komisti neljä torjuntapistettä.

– Hyvillä tehoilla Veikka hyökkäsi, kehui päävalmentaja Timo Tolvanen hakkuriaan.

– Nuorten maajoukkuekomennus on tehnyt hänelle hyvää – hän ei jännitä tilanteita enää ja uskaltaa pelata omilla vahvuuksillaan.

Tolvanen kehui luonnollisesti myös vt. passariaan.

– Hattua nostan.

Michael Michelau oli vierasjoukkueen toiseksi tehokkain pisteiden tekijä. Yleispelaajan tontilta hän hyökkäsi 27 kertaa – useimmiten nelospaikalta – ja teki passeista 16 pistettä.

– Tiesimme Michelaun hyökkäykset, mutta meidän kaverimme hyppivät välillä miten sattuu, puuskahti Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino.

– Pettynyt on olo. Meillä oli saumat voittaa. Pelirutiini on vielä pieni, joten osittain tilanteen ymmärtää, pohti Heino Hurrikaanin avauspelin otteita.

– Toisaalta vastassa oli viime kauden hopeajoukkue lähes entisessä kokoonpanossa.

Hurrikaanin tehokkaimmat olivat uusi hakkuri Kristers Darzans (19/+4) ja yleispelaaja Aleksi Muukkonen (19/+7).

Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa vapaasti käyttöön täällä:

https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=3023&t=3018

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421