Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 22.01.2023, 19.56

Pieniä valonpilkahduksia näkyi jo

Erävoitto Akaasta, Andrus Raadik palasi kentälle, hakkuripeli toimi

Vaikka viikonlopun vieraskiertueesta ei jäänyt pistesaldoon komistusta, näkyi sunnuntaina Akaan illassa Savo Volleyn pelissä jo pieniä valonpilkahduksia. Ne riittivät tällä kertaa yhteen erävoittoon, mutta kaikki sarjapisteet jäivät siis Akaa-Volleylle lukemin 3-1 (25-21, 25-23, 22-25, 25-17).

Savo Volley pelasi toisen erän lopun hyvin – se nousi jo tasatilanteeseen 23-23. Erävoittoon asti nousu ei riittänyt.

Kolmanteen erään kentälle tuli omasta vaatimuksestaan viikon sairastelusta toipumassa ollut Andrus Raadik. Vastustaja hämmentyi ja Savo Volley käytti tilaisuuden hyväksi ja vei erän. Kaksi viimeisintä pistettä teki itseoikeutetusti Raadik nelospaikan lyönneillään.

Neljänteen erään Raadikinkaan apu ei enää riittänyt – se meni kotijoukkueelle Greg Pettyn johdolla murskaavasti.

– Ei meidän pelimme huonoa ollut, erityisesti hakkuripeli oli huomattavasti parempaa kuin eilen, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Kolmannessa erässä luulin jo, että nyt meidän pelimme lähtee kulkemaan, mutta neljännessä erässä se jälleen lössähti.

Tolvasen mainitsemassa hakkuripelissä totisesti tapahtui jotain edelliseen päivään verrattuna. VaLePaa vastaan molemmat vakiohakkurit jäivät miinuspisteille, mutta nyt kentällä ollut Veikka Lindqvist (15/+11) oli joukkueensa paras pistemies, kuten hakkurille kuuluukin.

Hakkuritilanteesta antaa kuvaa sekin, että neljännessä erässä tilanteessa 19-9 Tolvanen vaihtoi Lindqvistin passari Ilja Ivanoviin, joka tunnetusti mielellään myös hakkurina pelaisi. Takavuosina Pielaveden Sammon ykkössarjajoukkueessa Ivanov jopa pelasi yhtä aikaa sekä hakkuria että passaria – hakkurina etukentällä ja passarina takakentällä.

Nyt Ivanovin saldo jäi yhteen syöttöön ja kahteen ei pistettä tuottaneeseen lyöntiin.

Passari Kevin Rodriguezin ja keskipelaajien (tänään Aleksei Zhbankov (10/+5) ja Jakub Kovac (10/+5)) välinen yhteistyö toimi jälleen hyvin. Zhbankov kunnostautui myös syöttöruudussa.

Hakkureiden taistossa voiton vei kotijoukkueen Ali Fazli (21/+11), joka sai huimat 35 passia ja teki niistä pisteitä 57 prosentin teholla. Savolaisillekin tuttu mies Greg Petty (22/+17) oli Akaan paras pistemies, joka kuritti vieraita nelospaikalta ja syöttöviivan takaa.

Kotijoukkueen valmentaja Olli Kunnari harmitteli kolmannen erän menetystä.

– Pelasimme ensin puolitoista erää hyvää lentopalloa, mutta sen jälkeen tuli pieni löysäys, pohti Kunnari.

– Kolmanteen erään teimme seitsemän syöttövirhettä ja lisäksi muutama syöttö nousi vastapalloksi.

– Neljänteen erään saimme pelin jälleen kuosiin.

Savo Volley palaa kilometreissä mitattuna pisimmältä vieraskiertueeltaan Kuopioon maanantain vastaisena yönä, eikä ehdi paljon levätä, sillä jo keskiviikkona odottaa ottelu Kokkolassa Tiikereitä vastaan.