Tapio Hartikainen 17.03.2023, 21.25

Playoff-tunnelma syntyi heti

Hurmos vei ensimmäisen puolivälierän, taisto jatkuu maanantaina Kuopiossa

Joensuun lähes täysi urheilutalo näki ja koki oivaa pudotuspelitunnelmaa, kun Karelian Hurmos ja Savo Volley ottivat toisistaan mittaa ensimmäisen kerran kolmesta voitosta ratkeavassa puolivälieräsarjassa.

Ottelu oli tiukka, vaikka lukemat olivatkin kotijoukkueen 3-1 -voitto. Erälukemiksi saatiin 21-25, 25-21, 25-19 ja 25-23.

Tunnelmaa kohotti ottelun viimeinen pallo tilanteessa 24-23. Michael Michelau hyökkäsi nelospaikalta. Rajatuomari risti kätensä sen merkiksi, ettei hän nähnyt tilannetta, ja päätuomari Tuomo Försti vihelsi pisteen ja otteluvoiton kotijoukkueelle.

Jälkipalaverissa tilanteessa puolustanut Eetu Häyrinen tunnusti nähneensä torjuntakosketuksen ja Försti tunnusti tehneensä virheen.

Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, mihin asti Savo Volleyn kiri neljännessä erässä olisi riittänyt.

Mutta sehän oli vain pudotuspelitunnelmaa.

– No nyt me pelasimme lentopalloa Hurmosta vastaan, sanoi hetkisen itseään rauhoitellut Timo Tolvanen.

– Ainakin jos vertaa aikaisempiin peleihimme täällä.

– Hyvin tultiin mukaan vielä neljännessä erässä vaikka olimme siinä jäljessä. Edellisissä peleissä tuossa tilanteessa meillä on mennyt miekka tuppeen.

Hurmos karkasi tosiaan neljännen erän aluksi jo parhaimmillaan 12-6 -johtoon, mutta loppua kohti Savo Volley kiri jo lähes rinnalle.

– Muutamat jatkopallot meidän olisi pitänyt hoitaa paremmin, pohti Tolvanen.

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo ei ollut tyytyväinen tällä kertaa joukkueensa syöttöpeliin.

– Se on tavallisesti meidän vahvuutemme, mutta nyt emme saaneet Savon vastaanottoa rikki tarpeeksi, tuumi Alatalo.

– Ja muutamat pallot, mitkä heiltä nousivat huonosti, he hoitivat tyylikkäästi.

Savo Volley pelasi jälleen ykkösseitsikoksi vakiintuneella kokoonpanolla, kun edellisessä ottelussa telakalla olleet Michelau, Kevin Rodriguez ja Andrus Raadik olivat jälleen kentällä.

Michelau keräsi joukkueen kovimmat pisteet 18/+8. Hän sai eniten passeja, kaikkiaan 31 kappaletta, ja niistä hän teki pisteitä 52 prosentin teholla.

Hakkuri Veikka Lindqvist säesti hyvin pisteillä 16/+5.

Kotijoukkueen ykköset olivat tutusti hakkuri Häyrinen (21/+13) ja yleispelaaja Mikko Räsänen (18/+12).

Taisto jatkuu maanantaina 20. päivä Kuopio-hallissa.

– Savo tulee silloin kovaa, odotettavissa on tiukka matsi, ennakoi Hurmosvalmentaja Alatalo.