Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 15.11.2022, 10.24

Savo Volley hakee realistisesti CEV Cupin jatkopaikkaa

Savo Volley hakee realistisesti CEV Cupin jatkopaikkaa.

Savo Volley asettuu keskiviikkona Kuopio-hallissa haastajan asemassa CEV Cupin otteluun serbialaista Crvena Zvezdaa vastaan. Vaikka ensimmäisessä osaottelussa viime viikon tiistaina Belgradissa tuli tappio, osoitti Savo Volley, että se pystyy hyvällä esityksellä pelaamaan tasavahvasti Euroopan huippujoukkuetta vastaan.

Serbiassa ottelun lopputulos oli kotijoukkueen voitto lukemin 3-2 (25-18, 29-27, 24-26, 23-25, 15-10).

Kuten eränumerot osoittavat, olivat toinen, kolmas ja neljäs erä hyvin tasaisia. Savolaisjoukkueen vahvuutta osoitti, että se pystyi kääntämään viime hetkien kovan väännön edukseen kolmannessa ja neljännessä erässä.

Savo Volley pelasi Serbiassa ensimmäisen kerran pitkään aikaan niin, ettei loukkaantumisten takia ollut pelaajia lainkaan vaihtopenkillä.

Hakkuri David Kisiel alkaa päästä loukkaantumisen jälkeen omalle tasolleen. Serbiassa hän oli joukkueen vahvin – hän saalisti pisteet 17/+9. Myös jalkavaivansa selättänyt Jakub Kovac on jälleen täysillä auttamassa joukkuettaan.

Kuopio-hallissa keskiviikkona 16. marraskuuta poikkeuksellisesti kello 19 alkavassa ottelussa Kisiel pääsee levänneenä tositoimiin – hän ei ollut kokoonpanossa, kun Savo Volley kohtasi lauantaina TUTO Volleyn Siilinjärvellä. Myös passari Maciej Madej oli lauantaina huilivuorossa, kun Ilja Ivanov oli omalta osaltaan kaatamassa turkulaisia. Valmentaja Timo Tolvasella on siis mahdollisuus heittää kentälle passari sen mukaan, kummalla peli tuntuu luistavan.

Otteluparin jatkoon menijä ratkaistaan normaalilla pistelaskulla – voitosta kaksi tai kolme pistettä, tappiosta nolla tai yksi piste.

Pistetilanne on nyt serbialaisille 2-1, joten Savo Volleylle jatkopaikkaan riittää joko 3-0 tai 3-1 -voitto. Jos kotijoukkue voittaa 3-2, pelataan yksi kultainen erä 15 pisteeseen. Vieraille jatkopaikkaan riittää voitto.