Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 03.09.2022, 00.01

SAVO VOLLEY HAKI PELITUNTUMAA ENSIMMÄISESSÄ HARJOITUSOTTELUSSA JOENSUUSSA

Toinen ja viimeinen treenimatsi pelataan syyskuun 17. päivänä Pielavedellä.
SAVO VOLLEY HAKI PELITUNTUMAA ENSIMMÄISESSÄ HARJOITUSOTTELUSSA JOENSUUSSA

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä.

Savo Volleyn peli ei ollut läheskään valmista, kun se kohtasi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Karelian Hurmoksen Joensuussa. Joukkue ei ole päässyt harjoittelemaan täydellä miesvahvuudella vielä ollenkaan, ja kun joukossa on viisi uutta pelimiestä, ei täyttä valmiutta vielä voi odottaakaan.
Vaikka ottelu päättyi kotijoukkueen 3-1 (25-17, 20-25, 26-24, 25-20) -voittoon, näki valmentaja Timo Tolvanen omiensa esityksessä myös paljon positiivista.
 – Esimerkiksi uusi passari Matty (Maciej Madej) tuli mukaan lähes pystymetsästä, ja pystyi silti ihan mukavaan esitykseen, kehui Tolvanen.
– En halua tuijottaa tulokseen nyt lainkaan. Halusin kokeilla esimerkiksi kuinka toimii akseli hakkurin ja passarin välillä löytyy. Ottaen huomioon, kuinka vähän olemme olleet yhdessä, se löytyi ihan mukavasti.

Tolvanen peluutti koko mukana ollutta arsenaaliaan. Pois rivistä oli ainoastaan nuori yleispelaaja Aleksi Hänninen, joka oli nuorten maajoukkuetehtävissä.
Monelle pelipaikalle on selvästi tulossa kilpailua, mikä on aina positiivinen asia.
Passariksi Fedor Ivanovin tilalle tullut Madej kilpailee ensimmäisen ottelun perusteella tasapäisesti aloittavan passarin paikasta Ilja Ivanovin kanssa. Joensuussa he pelasivat ottelun puoliksi, eikä kumpikaan osoittautunut toistaan huonommaksi.
Hakkurin tontilla Lelu Ojansivun suurten (49,5) pelitossujen täyttäjäksi hankittu USA:n ja Puolan passin omaava David Kisiel puolestaan saa vahvan kilpailijan Veikka Lindqvististä, joka on kehittynyt viime vuodesta. Nuori mies pelasi ensimmäisen erän hapuilun jälkeen huikean toisen erän – hän sai kuusi passia ja tappoi ne kaikki.
Yleispelaajaosastolla viime vuodesta jatkavat Andrus Raadik ja Michael Michelau ovat varmasti jatkossakin joukkueen kantavia voimia. Joensuussa Raadik jäi hieman vähemmälle peliajalle, mutta Michelau osoitti olevansa vähintään viime kauden veroisessa vedossa. Hän keräsi koko kentän komeimmat pisteet (20/+8). Uusi yleispelaaja Tapio Toiviainen haki vielä tuntumaa pelikavereihinsa. Aleksi Hänninen ei ollut mukana, kuten sanottu.

Keskipelaajat ovat samat kuin viime vuonna, ja taso on korkea. Miki Jauhiainen säästeli hieman kättään, mutta Aleksei Zhbankov ja Jakub Kovac näyttivät, että menneen kauden tehot ovat tallella.

Libero on ollut perinteisesti Savo Volleyssa valtakunnan huipputasoa, ja yhden pelin perusteella tuleva kausi ei tee poikkeusta.
Japanilaista libero-osaamista näyttää nyt Keisuke Matsuo. Joensuun iltaan mahtui muutama mallikas puolustus, eikä vastaanotossakaan ollut moittimista – virheitä tuli vain kaksi, ja loput nousivat mainiolla 73 prosentin tarkkuudella.

Savo Volley pelaa syksyn aikana vain kaksi harjoitusottelua.
Toinen – ja samalla siis viimeinen – otellaan Pielavedellä lauantaina 17. syyskuuta.
Vastustajaksi saapuu Kokkolan Tiikerit.