Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 14.10.2023, 20.31

Savo Volley ja Akaa-Volley taistelivat tasapäisesti

Akaa-Volley vei ottelun viidennen erän jatkopalloilla.

Savo Volleyn avausottelu Akaa-Volleyta vastaan Kuopio-hallissa oli juuri niin tasainen kuin ennakkoon odotettiinkin. Savo Volley sai viidennessä erässä jopa yhden ottelupallonkin, mutta ei onnistunut peliä katkaisemaan. Vieraat puolestaan käyttivät hyväkseen toisen saamansa ottelupallon, ja näin kaksi sarjapistettä matkasivat Akaaseen lukemin 2-3 (25-17, 17-25, 21-25, 25-15, 16-18).

–        Tasaista vääntöä oli, vahvisti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

–        Hyvä sarjan avaus meiltä. Tarvitsimme tähän alkuun kovan vastustajan.

–        Oli vähän epäselvää, kuinka valmis paketti meillä on.

Tällä Tolvanen viittasi hakkuri Joonas Jokelan myöhäiseen liittymiseen harjoitusrinkiin. Maajoukkuekiireiltään Jokela ennätti olla mukana vain kolmissa harjoituksissa ennen peliä.

–        Meidän pitää saada toistoja hakkuri/passari -akselille.

Jokela olikin kolme ensimmäistä erää kovasti varjojen mailla. Hän oli kolmen erän jälkeen pari pinnaa miinuksella, ja hyökkäysprosentti oli masentavat 19.

Loppua kohti kokenut pelimies löysi jälleen oman tasonsa, ja oli neljännessä erässä varsin pitelemätön.

–        Välillä tuntui, etten ole kolmeen kuukauteen pelannut lentopalloa, vaikka juuri muuta en ole tehnytkään, murehti Jokela.

Vastustajan valmentaja Olli Kunnari kehui joukkueensa peli-ilmettä.

–        Sen ainakin voi ottaa tästä pelistä mukaan seuraaviin peleihin, totesi Kunnari.

–        Vastaanottopeli kesti meillä hyvin, ja se antoi passarille avaimet käteen.

Passari – savolaisille tuttu Ilja Ivanov – kiitti tarjoilusta, ja pyöritti peliä mallikkaasti lähinnä laitapelaajien kautta. Laidassa eniten pisteitä takoi Matej Smidl (26/+12). Toinen savolaisille tuttu mies Jere Heiskanen (20/+6) oli yhden erän pientä notkahdusta lukuun ottamatta mies paikallaan.

Kotijoukkueen pisteet jakautuivat tasaisesti. Peräti viisi pelaajaa pääsi kaksinumeroisiin lukuihin.

Michael Michelau (18/+9) oli tehokkain.

Passari Kevin Rodriguez osoitti taitavuuttaan – vaikka kotijoukkueen vastaanotto ei ollut aivan parasta a-luokkaa, tekivät molemmat keskipelaajat kovaa tulosta. Paluumuuttaja Tommi Siirilän tehot olivat 12/+8 ja Jakub Kovacin vieläkin paremmat 13/+10. Kovac napsi kuusi torjuntapistettä ja hyökkäsi 70 prosentin teholla.

Alvi Shurdhi hyökkäsi tehokkaasti, mutta horjui hieman vastaanotossaan.