Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 26.01.2022, 20.56

Savo Volley jatkoi siitä mihin cup-finaalissa jäi

Hieman muutetulla kokoonpanollakin Savo Volley kaatoi Hurrikaani Loimaan selkeästi loimaalaisten kotisalissa.
Savo Volley jatkoi siitä mihin cup-finaalissa jäi

 
Yleensä voittavaa joukkuetta ei vaihdeta.
Menetyksellisen cup-finaalin jälkeen valmentaja Timo Tolvanen teki kuitenkin kokoonpanoon muutoksia, mutta se ei tahtia hidastanut. Hurrikaani Loimaa oli kotisalissaan liki koko ottelun ajan aseeton Savo Volleyn syötön, vastaanoton ja torjunnan kanssa. Loppulukemat vieraille 0-3 (18-25, 21-25, 18-25).
Varsinkin vierasjoukkueen syöttö tuotti Hurrikaanille vaikeuksia, ja kun passari Santeri Välimaa joutui heittämään vaikeista paikoista korkeaa passia laitoihin, ehti Savo Volleyn ulottuva torjunta mainiosti paikalle tekemään hyökkäyksistä tehottomia.
 
Hakkurina pelasi koko ottelun Veikka Lindqvist, joka ei cupin peleissä ollut parhaimmillaan. Nyt nuori mies näytti, että on potentiaalia vaikka mihin. Vastustajan konkarikollega Antti Ropponen jäi nuoren virkaveljensä varjoon, kun Lindqvist keräsi illan komeimmat pisteet 16/+8. Pisteistä viisi tuli komeilla tappotorjunnoilla.
Laitapelaajina pelasivat koko ottelun Antti Siltala ja Michael Michelau. Andrus Raadik ei ollut reissussa mukana pienen sormivamman vuoksi.
Siltala näytti nuoremmilleen pelaamisen mallia, kun hän gasellin lailla pomppi yli ledimainosten hakemaan puolustuspalloa. Temppu sai tosin valmentaja Tolvasen sydämen lyömään pari hajatahtia…
 

  • Lähtökohta otteluun hirvitti hieman, tunnusti Tolvanen.
  • Cup-viikonloppuun meni paljon energiaa, ja pohdin, kuinka ilmapalloon saadaan taas puhallettua ilmaa, mutta hyvin siinä onnistuimme, kun laitoimme nuorta verta kentälle, sanoi Tolvanen viitaten Lindqvistiin ja Siltalaan.
  • Ensimmäisten viiden kuuden pallon jälkeen meillä oli homma hyvin hallussa, ja vaikka Hurrikaani toisessa erässä hieman kirikin, kaikki pelaajat pelasivat joukkueelle hyvällä ilmeellä.

Savo Volley oli ottelupallossa jo tilanteessa 13-24, mutta siinä vaiheessa Antti Ropponen intoutui huimaan kiriin, ja syötti, puolusti ja hyökkäsi viisi pinnaa peräkkäin.

  • Ropponen rupesi siinä lopussa heilumaan, ja sellaista odotimme häneltä jo aikaisemmikin, paljasti Tolvanen.

Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino löysi syyn tappioon helposti.

  • Tuollaisella vastaanotolla ei meidän tulivoimamme yksinkertaisesti riitä, pohti Heino.
  • Kun jouduimme hyökkäämään isoa palloa erittäin hyvää torjuntaa vastaan, emme voineet pärjätä.

 
Kotijoukkueen parhaana palkittiin vaihdosta kentälle tullut Lauri Vanhanen, vieraiden parhaaksi arvioitiin Fedor Ivanov.
 
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa täältä:
 

 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421