Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 27.10.2019, 21.18

Savo Volley kaatoi Raision Loimun suoraan kolmessa erässä

Raisiolaisten valmentaja Kasper Vuorinen totesi, että hänen suojattinsa jäivät jyrän alle.
Savo Volley kaatoi Raision Loimun suoraan kolmessa erässä

Mestaruusliigan otteluohjelman erikoisuuden vuoksi Savo Volley kohtasi Raision Loimun kaksi kertaa peräkkäin kotiottelussa. Edellinen kohtaaminen Varkaudessa päättyi kohtalaisen tiukan väännön jälkeen savolaisille 3-2, mutta toinen kohtaaminen Kuopio-hallissa oli luonteeltaan erilainen.
Kotijoukkue suorastaan murskasi vastustajansa lukemin 3-0 (25-19, 25-23, 25-19).
– Jäimme jyrän alle, totesi Raision Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen, joka kokosi joukkueensa Kuopio-hallin takanurkkaan varttitunnin kestäneeseen palaveriin heti ottelun päätyttyä.
– Hyvää oli, että henkisesti hieman paransimme loppua kohti, mutta rentous, mikä siitä tuli, tuli liian myöhään.
– Minä kuitenkin välitän ja rakastan jokaista pelaajaamme, ja kestämme yhdessä nämä vaikeatkin hetket, pohti Vuorinen tulevaa.
Kotijoukkueen valmentaja Jukka Tuovinen oli tyytyväinen varsinkin joukkueensa syöttö- ja hyökkäyspeliin.
– 3-0 kotivoitto, ei siihen voi olla pettynyt. Etukäteen painotin syöttöä ja hyökkäystä, ja ne toimivat, mutta  oli vielä liian hätäistä varsinkin kaksi ensimmäistä erää, sanoi Tuovinen.
– Kentän liikkuvuutta pitää vielä parantaa, ja freeball-hyökkäyksiin (missä pallo tulee helppona pallona omalle puolelle) meidän täytyy saada lisää tehoja.
Savolaisten tehomies oli hakkuri Lelu Ojansivu, joka teki ottelun aikana vain kaksi virhettä. Teholukemat hakkurilla olivat 21/+19. Pisteistä kolme tuli ässäsyötöllä.
Tilastot näyttävät, että joukkueiden välinen ero syntyi pitkälti hyökkäysprosenteista, jotka merkittiin kotijoukkueen hyväksi 64-42. Ensimmäisessä erässä Savo Volleyn hyökkäysprosentti oli huima 71.
Passari Fedor Ivanov pyöritti hyökkäysarsenaliaan mukavasti, vaikka vastaanotto ei ollut libero Josh Ayzenbergiä lukuun ottamatta läheskään täydellistä.
Pro libero:
Josh Ayzenberg, Savo Volley
LähiTapiolan vakuuttavin:
Miro Määttänen, Savo Volley
LähiTapiolapisteet:
1 Josh Ayzenberg
2 Miro Määttänen
3 Lelu Ojansivu