Tapio Hartikainen 22.03.2023, 20.53

Savo Volley kävi vakuuttavalla ryöstöretkellä

Joensuussa vierailla onnistui nyt lähes kaikki

Savo Volleyn ja Karelian Hurmoksen kolmas puolivälieräottelu näytti aivan erilaiselta kuin kaksi aiempaa.

Erittäin vahvasti pelannut Savo Volley ei antanut kotijoukkueelle mitään mahdollisuuksia, vaan otti voiton lukemin 0-3 (19-25, 15-25, 17-25). Näin ottelusarja on katkolla savolaisille Kuopiossa lauantaina. Kuopio-hallissa pelattava ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 15.

– Eniten olen tyytyväinen voittoon, sanoi savolaisten valmentaja Timo Tolvanen.

– Se on tässä vaiheessa sama, tuleeko rökälevoitto vai tiukka viisieräinen voitto.

– Ehjä peli meiltä. Moni asia onnistui tänään. Teimme erittäin vähän virheitä.

– Muutaman pallon onnistuminen tuntui ihan palleissa asti.

Kun lukemat ovat tuollaiset, löytyy joukkueesta paljon onnistujia. Yksi heistä oli hakkuri Veikka Lindqvist, joka tuli pelikentälle omalla kyydillään, koska häntä pitivät Kuopiossa ylioppilaskirjoitukset. Valmistautuminen oli ilmeisesti ihan hyvä sellainen, koska Lindqvist paukutti tehot 17/+14 ja hyökkäsi huimalla 85 prosentin teholla. Peräti kuusi tappotorjuntaa kruunasi illan.

– Minä jo sanoin Veikalle, että sulla taitaa olla kirjoitukset lauantainakin, virnisteli Tolvanen.

– Hienosti hän hoiti hommansa, mutta kuten sanottu, illassa oli paljon muitakin onnistujia.

Yleispelaajat Andrus Raadik (12/+10) ja Michael Michelau (11/+4) hoitivat tonttinsa moitteettomasti. Kun heidän ja libero Keisuke Matsuon vastaanotot nousivat passari Kevin Rodriguezille mainiosti, pystyi hän ruokkimaan myös keskimiehiä upeasti. Miki Jauhiainen (9/+8) teki ottelussa vain yhden virheen ja hyökkäsi 71 prosentin teholla; Jakub Kovac (6/+2) puolestaan teki kymmenestä saamastaan passista viisi pistettä.

Ottelussa oli luonteenomaista, että kotijoukkue meni jokaisessa erässä aluksi johtoon.

Ensimmäisessä erässä lukemat olivat jo 7-2 Hurmokselle, kun Timo Tolvanen otti aikalisän. Sen jälkeen erä kääntyi totaalisesti, ja pian taululla komeilivat 11-17 -numerot Savolle. Toinen erä oli lähes koko ajan vieraiden hallintaa, ja parhaimmillaan vieraiden johtolukemat olivat jo 11-21.

Kolmas erä oli varsin tasainen ensimmäisten kymmenen pallon ajan, mutta sitten Kevin Rodriguezin syöttövuorolla Savo Volley karkasi tavoittamattomaan johtoon.

Vastustajan valmentaja Matti Alatalo oli varsin lyhytsanainen pelin jälkeen.

– Kuti jäi piippuun ja vielä oikein vahvasti, pohti Alatalo.

– Tästä alkaa keskittyminen seuraavaan peliin ja uskon vahvasti, että pelaamme vielä viidennen ottelun Joensuussa.

Aiemmissa kohtaamisissa ajoittain mellastaneet Hurmoksen ykkösnyrkit Mikko Räsänen (11/+1) ja Eetu Häyrinen (10/+1) pysyivät nyt varsin hyvin Savo Volleyn torjunnan kurissa ja nuhteessa. Kumpikin hyökkäsi 22 kertaa, mutta tehot jäivät vaatimattomiksi.