Tapio Hartikainen 29.01.2023, 19.31

Savo Volley murskasi Raision Loimun

Edellispäivänä Karelian Hurmoksen voittanut Loimu oli nyt varjo entisestä.

Savo Volley järjesti melkoisen näytöksen Suonenjoen Lintharjun täydelle salille.

Kolmannen erän tilanteeseen 22-14 saakka kentällä oli vain yksi joukkue joka onnistui. Tuossa vaiheessa esitykseen tuli pieni tahra, kun Loimu otti kuusi pistettä peräkkäin. Savo Volley sai kuitenkin orastavan rynnistyksen kuriin, ja päätti ottelun komeasti illan tähden hakkuri Veikka Lindqvistin kakkospaikan moukariin. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-0 (25-19, 25-13, 25-21).

– Joukkue pelaa nyt sellaista peliä, mitä se pystyy pelaamaan, totesi tyytyväinen savolaiskoutsi Timo Tolvanen.

– Latautuminen oli kaksi ja puoli erää hyvällä tolalla. Itseluottamus paranee päivä päivältä.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen, kun olemme olleet paljon tien päällä, ja lataus purkautui nyt hienosti kotiyleisön edessä.

Kotijoukkue oli parempi kaikilla osa-alueilla. Erityisen hienoa oli puolustuspeli – kolmeen erään 40 peliin puolustettua palloa on paljon. Kun niistä vielä tehtiin pisteitä 58 prosentin teholla, voi valmentaja syystäkin olla tyytyväinen.

Toinen vahva osa-alue oli torjunta – pisteeseen johtaneet torjunnat kotijoukkue voitti 11-4.

– Jos jotain parannettavaa etsii, täytyy meidän kehittyä vielä vastaanotossa, pohti Tolvanen.

Varsinkin toinen erä oli kaukana hyvästä – vastaanottoprosentti oli vain 20. Silti erän voitto tuli kotijoukkueelle murskalukemin.

– Meidän joukkuettamme ei ainakaan voi syyttää yrittämisen puutteesta, arvioi Loimun valmentaja Mika Rantanen.

– Yrittämisestä huolimatta ei vain tule onnistumisia.

– Syöttö ratkaisee paljon, ja meillä se ei tänään onnistunut, vastustajalla onnistui.

Savo Volley on löytämässä toimivan kokoonpanon, missä yleispelaajina ovat Michael Michelau (10/-1) ja Andrus Raadik (14/+9), keskipelaajina Aleksei Zhbankov (8/+7) ja Jakub Kovac (8/+5) ja passarina Kevin Rodriguez ja liberona tutusti Keisuke Matsuo. Hakkuri Veikka Lindqvistiä (17/+15) tuli jo kehuttua, mutta kyllä nuori mies sen ansaitseekin.

Vastustajan parhaana palkittiin libero Esko Vuorinen, kun vuorollaan lähes kaikki kokoonpanon hyökkäävät pelimiehet kävivät kentällä epäonnistumassa enemmän tai vähemmän.

Hakkuri Joonas Jokela teki joukkueen parhaimmat pisteet, mutta jäi hänkin miinukselle (9/-1).

Savo Volleylle tulee bussi jälleen tutuksi, kun se matkustaa tiistaina Rovaniemelle ja viikonlopuksi Tampereelle cupin Final Four -turnaukseen.