Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 07.01.2024, 19.36

Petteri Härkönen pelasi upean pelin

Varsinais-Suomen reisulta mukaan lähti täydet kuusi sarjapistettä

Savo Volley voitti lauantaina hieman nihkeällä pelillä Raision Loimun. Sunnuntaina naapurikaupungissa TUTO Volley kaatui jo selkeämmin.

Joukkueesta ei nyt löytynyt heikkoa lenkkiä, ja niinpä voittolukemat kirjattiin savolaisille 0-3 (23-25, 20-25, 14-25).

Peräti neljä pelaajaa saalisti kolmeen erään yli kymmenen pistettä ja se viideskin hyökkäävä pelaaja, Jakub Kovac, teki virheettömän iltapuhteen.

Keskipelaaja Tommi Siirilä istui jälleen katsomossa kuumeesta hytisten, joten valmentaja Timo Tolvasella ei ollut vaihtoehtoja kentälle menevistä keskipelaajista.

Hänen ei tarvinnut siitä olla lainkaan suruissaan, sillä Kovacin panoksen lisäksi Petteri Härkönen oli erittäin vahvassa vedossa. Hän saalisti vieraiden parhaat pisteet (13/11). Pinnat kertyivät 62 prosentin teholla tehdyistä hyökkäyksistä ja neljästä tappotorjunnasta.

Joonas Jokela (12/+9), Alvi Shurdhi (13/+4) ja Michael Michelau (12/+8) olivat muut toistakymmentä pistettä keränneet.

– Eiliseen peliin en ollut aivan tyytyväinen, vaikka voitto tulikin, sanoi Timo Tolvanen.

– Tänään meillä oli varmaa tekemistä poislukien ensimmäisessä erässä yksi jakso, missä vastustaja sai syötöillään hetkeksi meitä sekaisin.

– Nyt pystyttiin keskittymään hyvin, ja kentällä näkyi nauruakin.

Totta valmentaja puhui. Varsinkin kolmannessa erässä savolaispelaajien (peli)huumori oli ilahduttavalla tasolla.

Savo Volleyn pelin sielu oli jälleen passari Kevin Rodriguez, joka pyöritti erittäin monipuolista peliä, kuten pistenikkareiden lukumäärä paljasti. TUTO Volley sai torjunnallaan savolaisten hyökkäykset kiinni vain neljästi.

– Kevinin peliä on ilo katsella, tunnusti Tolvanen.

Vastustajan valmentaja Jani Niskakangas uskoo joukkueensa pystyvän parempaan.

– Emme kyllä tänä iltana ulosmitanneet kaikkea potentiaaliamme, harmitteli Niskakangas.

– Sanoin pelaajillemme, että meidän täytyy saada treenisalin ja pelisalin suorituksia lähemmäs toisiaan.

– Nyt varmasti yleisöön näytti, että me emme olleet se kotijoukkue, joka halusi ottelun voittaa.

TUTO Volleyn pelintekijänä oli Oleksii Bulgyn, kun Joska Försti ei ollut pelikykyinen.

Savo Volley onnistui lukemaan nuoren passarin peliä mukavasti, ja nappasi kolmeen erään mukavat yksitoista tappotorjuntaa.

TUTO Volleyn paras pistemies oli totutusti Alek Rastamo (15/+7).