Tapio Hartikainen 01.02.2022, 21.07

Savo Volley onnistui nollaamaan nopeasti edellisen pelin

VaLePa kaatui komeasti Pielavedellä liigan kärkiottelussa.

Savo Volleyn edellinen peli Akaassa oli melkoinen pohjanoteeraus, eikä siitä ollut muuta suuntaa kuin ylöspäin. Näin tapahtuikin, ja vielä isolla asteikolla.
Pielavedelle yleisökiellon vuoksi Kuopiosta siirretty peli ei ollut kaikin ajoin upeinta mahdollista lentopalloilua, mutta varsinkin kotijoukkueen lataus kasvoi loppua kohti niin, että viimeinen erä oli jo lähes yhtä maalia. Loppulukemiksi kirjattiin aikakirjoihin kotijoukkueen voitto 3-1 (25-23, 25-23, 21-25, 25-15).
Ensimmäisessä ja toisessa erässä vierasjoukkue oli niskan päällä lähes koko erän ajan, mutta kummassakin erässä kotijoukkueen loppukiri oli vahva.

• Torjunta ja puolustus oli meillä tänään hyvä, ja hyökkäystehot olivat kovat. Niihin ottelu taisi tänään ratketa, arvioi Timo Tolvanen.
  • Odotin, että vastaan tulee erittäin latautunut VaLePa, mutta pari ensimmäistä erää olivat molemmilta kuitenkin varsin vaisuja. Onneksi saimme loppua kohti omaa peliämme koko ajan paremmaksi.

Savo Volleyn parhaana palkittiin hakkuri Lelu Ojansivu, joka oli pitkästä aikaa siinä kunnossa, että hän pystyi täysipainoiseen peliin. Hakkuri keräsi kentän korkeimmat pisteet 20/+14.
Valmentaja Tolvasen kehumasta hyökkäyksestä hyviä esimerkkejä olivat keskimiehet. Jakub Kovac hyökkäsi 75 prosentin teholla; virkaveli Miki Jauhiainen pisti vielä paremmaksi ja paukutti palloa parkettiin 88 prosentin teholla.
Nämä lukemat tarkoittivat sitä, että passari Fedor Ivanovilla oli käytössään koko ajan laaja hyökkäysarsenaali. Yleispelaajilla, Michael Michelaulla ja Andrus Raadikilla, oli tiistaina hieman vaisumpi päivä.

Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko harmitteli ennen kaikkea joukkueensa hyytymistä neljännessä erässä.

• Kolme erää pelasimme suht hyvin, anaysoi Kangaskokko.
  • Savo hyökkäsi tänään erittäin aggressiivisesti.

VaLePan vahvuudet löytyivät tiistain yleispelaajaosastolta – Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen joutuivat kuitenkin toteamaan, ettei heidän panoksensa riittänyt voittoon saakka.
VaLePa hakee vielä ratkaisua hakkuriosastolleen. Pielavedellä valtaosan pelistä hakkurina pelasi Alberto Cavasin – hänet korvasi neljännessä erässä Matias Tihumäki. Kumpikin jäi tehoissaan niukasti plussan puolelle.