Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 05.11.2022, 20.05

Savo Volley otti kolme sarjapistettä europelin kenraaliharjoituksessa

Vajaamiehinen Vantaa Ducks kaatui kotihallissaan lukemin 1-3
Savo Volley otti kolme sarjapistettä europelin kenraaliharjoituksessa

Kaksi olosuhteiden kolhimaa joukkuetta kohtasi Vantaalla, kun Vantaa Ducks ja Savo Volley ottivat mittaa toisistaan. Savolaiset olivat toipuneet kolhuistaan paremmin, ja veivät täydet pisteet lukemin 1-3 (25-22, 17-25, 17-25, 23-25). Kummankaan peli ei vielä ollut kuitenkaan lähelläkään valmista.

Kotijoukkueen valmentajalla Juho Rajalalla mahdollisuudet pelaajavaihtoihin olivat varsin rajalliset. Hän oli kuitenkin saanut väliaikaisapua, kun hätiin hälytetty Atte Kyrölä toi Ducksin peliin ryhtiä.

Savo Volleylla oli muistissa edellisen Hurmos-ottelun kaksi sysimustaa erää. Lauantaina toisen erän puoliväliin asti näytti siltä, että nuo muistikuvat olivat vielä liian syvällä pelaajien sielussa.

Sen jälkeen joukkue otti valmentaja Timo Tolvasen toivoman ja käskemän lisäaskeleen nimenomaan asenteessa.

– Me tarvitsemme sellaisia palloja, missä mennään seinille, vahvisti Tolvanen.

– Nyt me saimme sellaisia, ja vaikka niistä ei aina tullutkaan pistettä, se antoi luottamusta yrittää seuraavaakin palloa.

Yksi sellainen nähtiin kolmannen erän tilanteessa 12-16, kun libero Keisuke Matsuo kolisutteli päädyn mainosaitoja hakiessaan palloa peliin. Viimeistään tuossa vaiheessa erä kääntyi vieraille.

– Tosin Ducksillakaan ei ollut paras päivänsä, ja se osaltaan auttoi meitä saamaan asennetta kohdalleen, tunnusti Tolvanen.

Kotijoukkueen valmentaja ei mennyt pelaajapulansa taakse.

– Meillä olisi ollut tänään mahdollisuudet parempaankin, sanoi Rajala.

– Atte toi selvästi rauhallisuutta kentälle niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessäkin.

Savo Volley aloitti kokoonpanolla, missä hakkurina oli David Kisiel, passarina Maciej Madej, yleispelaajina Andrus Raadik ja Michael Michelau, keskipelaajina Aleksei Zhbankov ja Miki Jauhiainen ja liberoa tutusti Matsuo.

Jokaisessa erässä Tolvanen teki tuplavaihdon, eli hakkuriksi tuli Veikka Lindqvist ja passariksi Ilja Ivanov.

Kumpikaan parivaljakko ei päässyt parhaaseensa; eniten ongelmia oli Maciejin ykköstemmon hyökkäyksissä. Kisiel keräsi joukkueen parhaat pisteet 14/+6.

Suurin ero joukkueiden välille syntyi torjunnoissa – Savo Volley napsi 15 torjuntapistettä, kun Ducks joutui tyytymään seitsemään.

Savo Volley jäi ottelun jälkeen Vantaalle. Se matkustaa maanantaina Serbiaan, missä se kohtaa tiistaina CEV-cupin ottelussa Belgradin Punaisen Tähden.

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:

Parhaat:

Atte Kyrölä, Ducks

Aleksei Zhbankov, Savo Volley

PROLibero:

Keisuke Matsuo

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421