Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 01.02.2020, 19.28

Savo Volley otti varamiehisenäkin voiton Team Lakkapäästä

Ottelussa vietettiin hiljainen hetki Kobe Bryantin muistoksi.
Savo Volley otti varamiehisenäkin voiton Team Lakkapäästä

 
Vahvasti varamiehinen Savo Volley ja ykkösmiehiään lepuuttanut Team Lakkapää pelasivat Ahmon koululla Siilinjärvellä odotetun lopputuloksen tuoneen ottelun, kun sarjakärjen tuntumassa porskuttava savolaisjoukkue vei puhtaan 3-0 (27-25, 25-16, 25-19) voiton sarjan tyvipäähän jumittuneista rovaniemeläisistä.
Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttuivat Antti Siltala, Miro Määttänen ja Lasse Jäntti.  Mikko Väliaho oli merkitty kokoonpanoon, mutta hän ei käynyt kentällä lainkaan.
Korvaajiksi oli kutsuttu farmijoukkue Pielaveden Sammosta yleispelaaja Antti Karttunen sekä passari Ilja Ivanov. Passari Fedor Ivanovin pikkuveli teki näin 16-vuotiaana liigadebyyttinsä. Hän pääsi kentälle kahden syöttövaihdon ajaksi.
– Ihan kiva oli pelata pikkuveljen kanssa, mutta pikkuisen nolotti hänen tekemisensä kentällä, virnuili isoveli Ivanov.
Vastustajan joukkueessa kentälle pääsi ensimmäisen kerran avauskuusikkoon yleispelaaja Toni Katajamäki.
– Positiivista tässä ottelussa oli nimenomaan Katajamäen esiintyminen. Hän otti vahvasti kiinni avauskuusikon paikasta, kehui Lakkapään valmentaja Henri Tuomi pelaajaansa.
 
Valmentaja myönsi, että pitkä tappioputki näkyy pelaamisessa.
– Joillakin pelaajilla näkyy olevan dna:ssa, että pää painuu liian nopeasti. Esimerkiksi Jakub Kovacilla peli on nyt kuitenkin palannut jälleen omalle tasolleen, kun pidimme hänen kanssaan asiasta palaveria.
Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.
– Emme ole tällä kokoonpanolla pelanneet aikaisemmin. Markuss Cielavs oli nyt vastaanottojen kohteena, ja hän selvisi urakasta ihan tyydyttävästi, sanoi Tuovinen.
Hakkuri Eetu Häyrinen keräsi kentän korkeimmat pisteet (19/+13). Keskipelaaja Rodrigo Leitzke pelasi lähes virheettömän ottelun ja saalisti pisteet (12/+11).
 
Ottelussa nähtiin ylimääräinen aikalisä toisessa erässä, kun Savo Volleyn liberon Josh Ayzenbergin aloitteesta hallissa vietettiin kesken erän hiljainen hetki helikopterionnettomuudessa kuolleen Kobe Bryantin ja hänen läheistensä kunniaksi.
 
Katso kuvia ottelusta täältä.

LähiTapiolapisteet:
1 Fedor Ivanov
2 Jee Heiskanen
3 Rodrigo Leitzke
 
PROlibero : Josh Ayzenberg.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421