Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 29.11.2023, 10.00

Savo Volley palaa jälleen Pieksämäen Veturitalleille

Vastustajaksi saapuu kovassa syyskunnossa oleva Raision Loimu

Pieksämäen Veturitallit on varmasti yksi eksoottisimpia Mestaruusliigan pelipaikkoja Suomessa. Savo Volley on koko olemassaolonsa ajan pelannut kerran vuodessa nimensä mukaisesti vetureiden korjaushallina elämänsä aloittaneessa rakennuksessa.

Savo Volleyn talkooporukalla on normaalia isompi työ rakentaessaan kauppa- ja viihdekeskuksena nykyisin toimivasta tilasta lentopalloareena. Tuloksena on kuitenkin miljöö, missä normaalilipun ostaneet katsojat näkevät ottelun kentän viereltä katsomoistaan; VIP-vieraat puolestaan istuvat omissa pöydissään rakennuksen toisessa kerroksessa ja seuraavat ottelua lintuperspektiivistä.

Savo Volleyn vastustaja perjantaina 1. päivänä joulukuuta kello 18.30 alkavassa ottelussa on kovassa syyskunnossa oleva Raision Loimu.

Sarjataulukossa neljäntenä majaileva Loimu on voittanut neljä viimeisintä otteluaan. Voitettuihin vastustajiin kuuluu myös VaLePa, jonka Loimu voitti Sastamalassa marraskuun 11. päivänä lukemin 2-3.

Savo Volleyn voittoputki on kahden ottelun mittainen – heikosti alkaneen kauden jälkeen savolaiset ottivat kaksi vakuuttavaa voittoa; Vantaa Ducks kaatui Leppävirralla suoraan kolmessa erässä, ja kolmessa erässä selvisi myös vierasvoitto Kyky Betsetistä.

Raision Loimun mielenkiintoisin pelaaja on hakkuri Ali Fazli. Hän ei ole ehkä aivan viimevuotisessa vedossaan, mutta hän on kuitenkin paukuttanut kahdeksaan otteluun kunnioitettavat 143 pistettä.

Savo Volleylle tuttu mies löytyy Loimun keskipelaajaosastolta. Suomen maajoukkueessakin erittäin hyviä otteita esittänyt Aleksei Zhbankov palasi muutaman Savo-kauden jälkeen syntymäseuduilleen Varsinais-Suomeen.

Savo Volleyn kokoonpanoon on liittynyt kolmastoista pelaaja. Kauden alusta saakka treeneissä mukana ollut 18-vuotias passari Otto Oivanen pukeutuu peliasuun, jos vakiorosterista joku joutuu jättämään ottelun väliin. Viime kaudella Kuortaneen Murikat-joukkueessa pelannut Oivanen pystyy tarvittaessa paikkaamaan muutakin pelipaikkaa kuin passaria.