Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 24.05.2024, 12.00

Savo Volley panostaa vahvasti tulevaisuuteen

Oman alueen junnuja otetaan mukaan pitkällä sopimuksella.
Savo Volley panostaa vahvasti tulevaisuuteen

Savo Volley teki 2+1 -vuotisen sopimuksen Leo Laitisen, 17, (vas) ja Aki Huikarin, 17, kanssa.

Kummankin lentopalloura on vahvasti savolainen.

Keskitorjuja Laitinen on kerännyt pituusmittaa 196 senttimetrin verran. Hän on Puijo Wolleyn juniorikasvatuksen tulos. Hän pelasi päättyneellä kaudella Puijo Wolleyn A- ja B-junioreiden lisäksi Pielaveden Sammon joukkueessa.

– Hyväksyin Savon tarjouksen koska se on hyvä mahdollisuus kehittyä ja edetä uran kannalta, perustelee Laitinen valintaansa tulla Savo Volleyn riveihin.

– Nuori, lahjakas pelaaja kuka pääsee nyt toden teolla haastamaan itseään liigajoukkueen arjessa, kommentoi Savo Volleyn päävalmentaja Arttu Keränen.

– Töitä on enemmän edessä kun takana mutta Leolla on kaikki mahdollisuudet nousta liigan eliittiin ja jopa pidemmälle.

Yleispelaaja Aki Huikarin viime kauden seurat ovat samat kuin Laitisen – pelejä kertyi Järvi-Suomen Pallon kasvatille Puijo Wolleyssa A- ja B-junioreissa sekä Pielaveden Sammossa.

Huikarille mittaa on kertynyt 186 senttimetrin verran.

– Päätin hyväksyä Savon tarjouksen, koska halusin ottaa vastaan uusia haasteita ja ottaa askeleen eteenpäin pelaajauralla, sanoo Huikari.

– Aki on taitava pelaaja joka myös ottaa ensiaskeleensa liigan mukana. Akista voi kehittyä hyvän tason taitopelaaja muutamassa vuodessa liigatasolle,  kun hän pääsee haastamaan itseään kovassa seurassa, sanoo Arttu Keränen.

Savo Volleyn toiminnanjohtaja Antti Siltala on luonnollisesti tyytyväinen, kun omalta alueelta löytyy potentiaalisia huippupelaajia.

– On mahtavaa, että muutaman vuoden tauon jälkeen löytyy oman alueen junioreita, jotka ovat nyt siinä pisteessä, että heitä aletaan nostaa liigaan, sanoo Siltala.

– Aamuvuoren Jussi on tehnyt hienoa työtä, ja nyt Keräsen Arttu pääsee koulimaan heistä liigapelaajia ja tulevaisuuden tähtiä.