Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 29.12.2019, 19.20

Savo Volley raivasi tiensä Suomen cupin loppuotteluun VaLePaa vastaan

Savolaiset järjestivät ennenaikaisen ilotulituksen Suomen cupin välierässä Hurrikaania vastaan
Savo Volley raivasi tiensä Suomen cupin loppuotteluun VaLePaa vastaan

Suomen cupin välierä Savo Volleyn ja Hurrikaani Loimaan välillä oli odottamattoman selkeä savolaisten näytös. Ilman kipeänä ollutta ykköslibero Jesse Mäntylää pelannut Hurrikaani kaatui kotijoukkueen hurjaan syöttövireeseen, ja ottelu päättyi vajaassa puolessatoista tunnissa Savo Volleyn voittoon lukemin 3-0 (25-18, 25-17, 25-17).
Savo Volley varmisti näin historiansa ensimmäisen mitalisijan, ja se kohtaa cupin finaalissa VaLePan. Ottelu pelataan Tampereella 19. päivänä tammikuuta.
– Olen ylpeä joukkueesta. Henkilökohtaisesti ole erittäin iloinen siitä, että onnistuimme valmistautumisessa näin tärkeään otteluun erittäin hyvin, sanoi savolaisten valmentaja Jukka Tuovinen.
– Meillä oli koko ajan hyvä fiilis, ja nautimme pelaamisesta.
Vastustajan valmentaja Jussi Heino myönsi, että tappion syynä oli huono vastaanotto.
– Meillä oli viisi vastaanottajaa mukana, ja kaikki kävivät kokeilemassa, mutta emme löytäneet lääkkeitä Savon syöttöön, murehti Heino.
– Meillä meni peli välillä melkoiseksi roiskimiseksi.
Suomen laki kieltää ilotulituksen ennen uudenvuoden aattoa, mutta Savo Volley järjesti nyt kyllä melkoisen ennenaikaisen ilotulituksen. Kovimpana tulittajana oli jälleen kerran yleispelaaja Miro Määttänen, jonka kova käsi teki tuhoja niin syöttörajan takaa kuin verkoltakin.
Määttänen kokosi pisteet 21/+17. Hän sai 18 passia ja takoi niistä pisteitä peräti 83 prosentin tehokkuudella. Hän teki töitä myös vastaanotossa 78 prosentin tarkkuudella (toki eniten niitä kohdistettiin Antti Siltalalle ja Josh Ayzenbergille) – joten Määttänen saa olla iltaansa todella tyytyväinen.
Savo Volleyn kapteeni Siltala näki samankaltaisuuksia illan pelin ja joukkueiden edellisen Kuopiossa tapahtuneen kohtaamisen välillä.
– Meillä oli todella hieno syöttöpäivä. Rupesimme pommittamaan vastustajan liberoa, sanoi Siltala.

Kuvia ottelusta voi katsoa täältä.

Savo Volley järjestää fanimatkan Tampereelle finaaliotteluun. Lisätietoa seuran sivuilla sekä sosiaalisessa mediassa lähiaikoina.
Ilmoittautumisia voi jo nyt tehdä osoitteeseen henna@matkamainio.fi

 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421