Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 02.02.2024, 17.57

Savo Volley rynnisti cup-finaaliin

Ennakkosuosikki Akaa-Volley joutui pettymään
Savo Volley rynnisti cup-finaaliin

Savo Volley ei ollut oikeastaan millään mittarilla ennakkosuosikki Suomen cupin välierässä Akaa-Volleyta vastaan. Niinpä kuitenkin kävi, että hakkuri Joonas Jokelan mainion esityksen siivittämänä savolaiset rynnistivät finaaliin lukemin 3-1 (21-25, 29-27, 27-25, 25-20).

Savo Volleyn tavaramerkiksi tällä kaudella tullut erien lopussa sulaminen oli nyt historiaa. Toisessa erässä Akaa-Volleylla oli jo muutama eräpallokin, mutta Savo Volley selvitti ne kaikki, ja hyödynsi oman eräpallonsa.

– Ensimmäistä kertaa tällä kaudella oli omassa pelissä sellainen tappamisen meininki, kommentoi esitystään Joonas Jokela. Hän teki neljään erään huikeat 31 pistettä ja jäi 20 pinnaa plussalle. Passari Kevin Rodriguez huomasi hakkurinsa vireen, ja ruokki häntä peräti 47 passilla, joista hän teki pisteitä 57 prosentin teholla.

Vastustajan hakkuri Matej Smidl, joka johtaa Mestaruusliigan pistetilastoa, teki saman verran pisteitä, mutta jäi tällä kertaa virkaveljensä varjoon. Neljännen erän lopussa Smidl jopa onnistui sössimään helpon pallon, ja Savo Volley pääsi ottelupalloon.

– Tosi ylpeä olen joukkueesta, kehui Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

– Olemme tällä kaudella olleet useasti ohuella narulla, mutta nyt onnistuimme pysymään sillä narulla.

– Tänään esimerkiksi toisessa erässä Ilja Ivanov syötti hyvän pätkän, joukossa ässiäkin, mutta päämme ei siitä painunut.

– Ja jos tällaisessa pelissä ei saa tunnetta mukaan, niin ihme olisi.

– Tänään voitti se joukkue, joka halusi enemmän voittaa.

Vastustajan valmentaja Olli Kunnari oli luonnollisesti pettynyt.

– Vaikea peli meiltä kaikin puolin, totesi Kunnari.

– Hyökkäys, joka on ollut meillä normaalisti vahva, ei tänään toiminut.

Savo Volleyn laitahyökkäys toimi nyt mainiosti. Jokelan lisäksi pisteitä pommittivat Michael Michelau (18/+10) ja Alvi Shurdhi (10/+2).

Uusi libero pääsee koko ajan paremmin joukkueen kyytiin mukaan. Miro Rasinperä esitti muutamia huikeita puolustuksia, ja kesti vastustajan syöttöpommituksen 54 prosentin tarkkuudella.

Savo Volleyn leirissä todettiin yksimielisesti, että matka on vielä kesken.

Pari vuotta sitten Savo Volley pudotti välierässä silloinkin vahvasti ennakkosuosikkina taistoon lähteneen VaLePan, ja eteni sitten loppuottelussa Tiikereitä vastaan kultamitaleihin saakka.

Tänä vuonna tilanne saattaa olla sama, sillä perjantai-illan toisessa välierässä finaalipaikasta kamppailivat Raision Loimu ja Kokkolan Tiikerit

Kuvia ottelusta katsottavissa täällä:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

044 2428 421

tapio.hartikainen@savovolley.fi