Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 21.03.2022, 21.02

Savo Volley rynnisti mitalipeleihin

Välieräsarja alkaa tulevana maanantaina Kuopiossa, vastustaja ei vielä ole selvillä.
Savo Volley rynnisti mitalipeleihin

Kolmas puolivälieräottelu Savo Volleyn ja Vantaa Ducksin välillä ei noussut miksikään otteluklassikoksi. Tasoero oli samanlainen kuin kahdessa edellisessä taistossakin, ja otteluvoitto ja välieräpaikka irtosi puhtaasti lukemin 3-0 (25-20, 25-16, 25-19).
 
– Ei ollut meillä jakoa tässä ottelusarjassa, totesi Ducks-valmentaja Juho Rajala.
– Kaikki yrittivät varmasti parhaansa, siitä homma ei ollut kiinni. On vain joitakin asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa, ja asiat eivät mene niin kuin on suunniteltu.
Rajala viittasi tässä varmasti esimerkiksi viime peleistä loukkaantumisen vuoksi poissa olleeseen keskitorjuja Keenan Sandersiin.
– Savo oli melkein jokaisella osa-alueella parempi kuin me. 

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen oli luonnollisesti tyytyväinen.
– Tässä on ollut meilläkin kaikenlaista matkan varrella; mitalipelit ovat erittäin hieno asia koko seuralle, pohti Tolvanen.
– Oli oikeastaan sääli, ettei Ducks pystynyt pelaamaan parhaalla kokoonpanollaan. Peli ei ollut heillä sellaista, mihin he pystyvät, ja mekin lähdimme sitten siihen kelkkaan mukaan.
– Tämä puolivälieräsarja ei ollut meiltä sellainen kuin olisin halunnut. Meidän pitää parantaa ehdottomasti peliämme välieräsarjaan, se on selvä. 

Savo Volley pelasi samalla kokoonpanolla kuin edellisetkin puolivälierät. Hakkuri Lelu Ojansivu paransi edellisestä pelistä huomattavasti; yleispelaajista Andrus Raadik oli omalla tasollaan, Mikko Räsäsellä puolestaan oli hieman heikompi ilta.
Ottelun savolaishahmot löytyivät nyt keskipelaajista: Jakub Kovac nappasi kolmeen erään komeat seitsemän torjuntapistettä, Miki Jauhiaisen tehot löytyivät hyökkäyksestä – kuudesta passista neljä tappoa.
Passari Fedor Ivanov oli rutiinitasollaan, samoin libero Sho.
 
Vastustajan peliä piti pystyssä hakkuri Alek Rastamo, joka keräsi kehuja Kuopio-hallissakin.
– Kaveri pelaa ensimmäistä kauttaan liigassa hakkurina, ja on hienoa, että hänen lahjansa huomaavat muutkin, kehui Juho Rajala pelimiestään. 
Savo Volleyn välieräsarja alkaa maanantaina 28. maaliskuuta kotiottelulla Kuopio-hallissa. Toinen kotiottelu on heti perään tiistaina. Seuraavat pelit pelataan vieraskentällä – ensin perjantaina 1. huhtikuuta ja tarvittaessa heti perään lauantaina. Jos viides peli tarvitaan, se pelataan Kuopiossa tiistaina 5. huhtikuuta.
 
Välierävastustaja ei ole vielä selvillä. Mikäli Akaa-Volley voittaa kolmannenkin kerran Raision Loimun, vastustaja Savo Volleylle on Hurrikaani Loimaa; mikäli Loimu nousee omassa ottelusarjassaan voittoon, se on myös Savo Volleyn vastustaja.
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja vapaasti ladattavissa täältä:
 
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=3006&t=2967
 
 
Ottelun parhaat:
Jakub Kovac, Savo Volley
Alek Rastamo, Vantaa Ducks
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421