Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 06.12.2022, 18.10

Savo Volley torjui itsensä Suomen cupin Final Four -turnaukseen

Ykkössarjaa hallitseva Lempo Volley joutui toteamaan eron liigan ja Ykkösen välillä liian suureksi.
Savo Volley torjui itsensä Suomen cupin Final Four -turnaukseen

– Eipä olla harjoituksissa ja peleissä totuttu pelaamaan noin korkeaa torjuntaa vastaan, totesi lakoonisesti Lempo Volleyn valmentaja Tuomas Alatalo, kun vierasjoukkue oli varsin nopeaan tahtiin hakenut Suomen cupin jatkopaikan Lempäälästä.

Puoleentoista tunnin taiston jälkeen taululle saatiin lukemat 0-3 (19-25, 12-25, 17-25).

– Peli pysyi hyvin kasassa. Saimme syötöllä vastustajan vastaanottoa irti, ja sen jälkeen rakennettua hyvän torjunnan, sanoi puolestaan Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

Savo Volley voitti torjunnat puhtaasti 18-4.

– Emme ole otteluruuhkan takia juuri pystyneet harjoituksissa kokeilemaan erilaisia asioita – nyt siihenkin tarjoutui mahdollisuus.

– Toisaalta tiesimme, että pärjäämme, kun jyräämme ammattimaisesti omaa peliämme.

Savo Volleylta puuttui Miki Jauhiainen. Joukkueen keskipelaajakolmikko on kuitenkin sen verran korkeatasoinen, että puutetta ei huomannut. Vähemmälle peliajalle aiemmin jäänyt Aleksei Zhbankov oli nyt erinomaisella pelipäällä. Keskipelaaja teki kolmeen erään lähes hakkurimaiset lukemat 14/+11. Joukkoon mahtui kolmen ässän lisäksi huikeat seitsemän tappotorjuntaa.

Ottelun kolmannen erän puolivälin jälkeen valmentaja Tolvanen antoi runkopelaajilleen hieman lepoaikaa, ja kentälle pääsivät yleispelaajat Tapio Toiviainen ja Tiitus Vuori. Andrus Raadik ja Michael Michelau saivat näin ryhtyä valmistautumaan jo heti seuraavana päivänä pelattavaan Raision Loimun kohtaamiseen.

Lempo Volleyn nimekkäästä pelaajakaartista Tomi Rumpunen, Simo Puttonen, Anssi Vesanen ja Sten Kruuda joutuivat toteamaan nuorempien tulleen rinnalle ja ohi – Tuomas Sillanpää sen sijaan keräsi hakkurin paikalla mukavat pisteet 12/+1.

Suomen cupin Final Four -turnaus pelataan Tampereella 4.-5. päivänä helmikuuta.

Miesten turnauksessa ovat Savo Volleyn lisäksi mukana VaLePa, Hurrikaani Loimaa sekä Akaa Volley. Lauantaina 4.2. pelattavien välierien otteluparit arvotaan.

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421