Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 13.04.2022, 21.43

Savo Volleylle jäi parannettavaa

Finaalisarjan toinenkin ottelu päättyi VaLePan voittoon

Mestaruusliigan toinen finaali, joka pelattiin nyt VaLePan kotiluolassa Vexve Areenalla alkoi vähän samaan malliin kuin ensimmäinen finaali Siilinjärvellä.
Kummassakin ottelussa vierasjoukkue oli selvästi ensimmäisessä erässä niskan päällä. Sastamalassa kupletin juoni muuttui toisenlaiseksi heti toisessa erässä, kun kotijoukkue VaLePa otti ohjat. Kolmas erä oli tasainen, mutta toinen kiinnitys kultaisiin mitaleihin heltisi lopulta VaLePalle lukemin 3-1 (17-25, 25-21, 25-23, 25-16). Kolmas taisto nähdään heti seuraavana päivänä jälleen Vexve Areenalla.

– VaLePa pelaa hyvin, se ei ollenkaan yllätä, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
– Me emme tällä hetkellä pelaa omalla tasollamme. Ehkä vastustajakin saa meidät näyttämään huonommalta mitä olemme.
– Meidän pitää ryhtyä pelaamaan savolaista lentopalloa eikä tällaista toivotaan-toivotaan -peliä.
Keskiviikkoillan pelissä luonteenomaista oli jatkopallojen pelaaminen. Savo Volley petrasi sillä osa-alueella selvästi viikon takaiseen peliin, mutta VaLePa paransi vielä enemmän.
– Toisessa erässä puolustuspallojen pelaaminen lähti meiltä rullaamaan, ja se antoi uskoa joukkueelle, sanoi kotijoukkueen luotsi Janne Kangaskokko.
– Meillä on paljon nuoria pelaajia kentällä, ja taso vaihtelee pelin sisällä. Peli on hektistä.
– Meiltä meni hetki ennen kuin löysimme peliin oikean tunnetilan.

Vaikka Savo Volley nosti puolustuspalloja mukavasti peliin, niistä ei kuitenkaan saatu valmentaja Tolvasen mukaan hyödynnetyksi riittävän hyvin.
– Välillä meinasi mennä usko, kun hävitään järjestään kaikki hyvin peliin puolustetut pallot, tuskaili Tolvanen.

Savo Volley aloitti samalla kokoonpanolla kuin ensimmäisenkin finaalin. Passarina Fedor Ivanov, hakkurina Mikko Räsänen, yleispelaajina Michael Michelau ja Andrus Raadik, keskipelaajina Jakub Kovac ja Miki Jauhiainen ja liberona Sho.
Viimeiseen erään valmentaja Tolvanen teki tuplavaihdon, eli passariksi tuli Ilja Ivanov ja hakkuriksi Veikka Lindqvist. Aleksei Zhbankov tuli sinänsä hyvin pelanneen Miki Jauhiaisen tilalle.
Vaihdot eivät tuoneet toivottua piristystä vieraiden peliin, ja neljäs erä liukui kotijoukkueelle vääjäämättömästi.

Kotijoukkueen hahmo oli jälleen kerran yleispelaaja Sakari Mäkinen. Yli 60 prosentin teholla hyökännyt laituri teki kentän komeimmat pisteet 22/+12.
Keskipelaaja Severi Savonsalmi ei nyt kurittanut entisiä joukkuekavereitaan aivan Siilinjärven pelin malliin, mutta komea oli miehen ilta Sastamalassakin. Yhdeksästä passista seitsemän tappoa on kiitettävä tehokkuus.

Neljästä voitosta ratkeava ottelusarja jatkuu siis torstaina Sastamalassa, neljäs finaali pelataan pääsiäissunnuntaina Kuopiossa, ja jatkoa seuraa heti seuraavana maanantaina, mikäli sarja ei siihen mennessä ole jo poikki.