Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 03.12.2022, 20.06

Savo Volleylle tuttu notkahdus

Kahden erän hallinnan jälkeen tuli kolme heikkoa erää – Tiikerit kiitti ja otti 2-3 -voiton.
Savo Volleylle tuttu notkahdus

Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen on usein kauden aikana harmitellut joukkueensa peliesityksen notkahtelua. Pieksämäen hienolla areenalla harmittelu sai varsin karvasta jatkoa, kun kahden omalla hyvällä tasolla pelatun erän jälkeen tapahtui jälleen jotain merkillistä. Kokkolan Tiikerit tarttui sille tarjottuun tilaisuuteen ja vei kolme seuraavaa erää ja kaksi sarjapistettä. Loppulukemiksi kirjattiin 2-3 (25-14, 25-18, 22-25, 22-25, 11-15).

– Näkyy kuinka joukkueemme itseluottamus on todella ohuella langalla, sanoi Tolvanen.

– Ensin kaikki menee hyvin, ja kun sitten pari palloa putoaa kenttään, luottamus omaan tekemiseen romahtaa.

– On käsittämätöntä, kuinka pelin sisälläkin tapahtuu tällaista. Palloja tippuu kenttään ja tehdään poskettomia virheitä. Sanattomaksi vetää.

Vieraiden valmentaja löysi syyn oman joukkueensa huonoon ensimmäiseen erään, missä se siis sai kasaan vain 14 pistettä.

– Tällaisessa hallissa syöttäjillämme oli vaikeuksia saada palloa ruutuun, ja nekin mitkä saimme, kotijoukkue nosti 80 prosentin tarkkuudella.

– Mielestäni aloitimme pelin parantamisen jo toisessa erässä, vaikka sen hävisimmekin. Savo vain pelasi siinä jäätävän hyvää peliä – jonkin toisen joukkueen olisimme kenties tuolla pelillä voittaneetkin.

– Makea voitto meille – taisi olla ensimmäinen Savo Volleysta vieraskentällä.

Timo Tolvanen harmitteli jälleen notkahduksen lisäksi hyvän vastaanoton jälkeisen hyökkäyksen tehottomuutta. Tilastot kertovat, että harmitteluun on syytä: kyseisen tilaston vieraat voittivat 43% – 53%.

Tolvasella on nyt ollut loukkaantumistilanteen helpottumisen jälkeen mahdollisuus kokeilla erilaisia kokoonpanoja. Pieksämäen illassa tuo kokeilu tapahtui lähinnä passari/hakkuri -osastolla.

Pelin aloittivat Ilja Ivanov ja David Kisiel, jotka olivatkin kahdessa ensimmäisessä erässä kovassa vedossa. Kun heidän esityksensä hyytyi jatkossa, kentälle pääsivät Madej Macij ja Veikka Lindqvist. Kumpikaan parivaljakko ei pystynyt kääntämään itseluottamuksen puutteeseen jälleen kompastunutta joukkuetta.

Kisiel teki joukkueen kovimmat pisteet 20/+10; yleispelaajista Michael Michelau (17/+7) ja Andrus Raadik (16/+4) olivat lähellä omaa tasoaan – ainakin pelin alkupuolella.

Vieraiden ehdoton ykköstykki oli vasenkätinen hakkuri Daniel Thiessen, joka pommitti 46 passista pisteitä 52 prosentin teholla. Kokonaissaldoksi hän keräsi 28/+18.

Parhaat:

David Kisiel, Savo Volley

Daniel Thiessen, Tiikerit

PROLibero: Aleksi Mäkiluoma, Tiikerit

Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa vapaasti käyttöön täältä:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421