Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 29.01.2022, 19.03

Savo Volleylta epäonnistui nyt kaikki

Akaa-Volley tyrmäsi savolaiset kotisalissaan.

Savo Volley pelasi kolme mainiota peliä putkeen cup-finaalin voittoineen, mutta lauantaina Akaassa joukkueen ilme oli täysin erilainen.
Akaa-Volley käytti vieraidensa pehmeyden säälimättä hyödykseen ja vei ottelun suoraan kolmessa erässä lukemin 3-0 (25-16, 25-23, 25-17).
Ottelua kuvasti hyvin toisen erän loppu, missä Savo Volley johti jo lukemin 19-23, mutta hyytyi sen jälkeen totaalisesti ja Akaa paukutti kuusi pistettä peräjälkeen. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat selkeätä isäntien hallintaa alusta lähtien.
– Tänään epäonnistuivat kaikki, niin valmennus kuin pelaajatkin, purki tuntojaan valmentaja Timo Tolvanen.
– Kaikki oli pielessä jo Kuopiosta lähtien – unohtuneita pelipaitoja ja unohtuneita tietokoneen osia ja niin edelleen.
Savo Volleyn hakkurina aloitti koronasta toipunut Lelu Ojansivu, mutta hänen vireensä oli vielä kaukana hänen parhaimmastaan, ja hän sai antaa kolmannessa erässä tilaa jälleen hakkurin tontille asettuneelle yleispelaaja Mikko Räsäselle. Räsänen epäonnistui muiden tavoin, ja jäi teholukemissa parin pisteen verran pakkaselle.
Yleispelaajista Andrus Raadik arasteli hieman sormivammaansa, mutta teki joukkueensa korkeimmat pisteet 10/+2. Michael Michelaun pistesaldo oli 9/+3.
Ainoa osa-alue, mikä ajoittain Savo Volleylla toimi, oli keskihyökkäys. Aleksei Zhbankov ja Jakub Kovac eivät kuitenkaan yksin pystyneet kantamaan joukkuetta parempaan tulokseen.
Toinen toimiva osa-alue oli tulokseen nähden yllättäen vastaanotto, mutta passari Fedor Ivanov ei tällä kertaa pystynyt sitä hyödyntämään.

Kotijoukkueen pistemies oli tutusti Urpo Sivula, joka hallitsi suvereenisti hakkurien välistä taistoa.
– Kun teemme treeneissä asioita hyvin, se näkyy myös pelikentällä, analysoi kotijoukkueen valmentaja Olli Kunnari omiensa esitystä.
Valmentaja Timo Tolvasella ei ole pitkää aikaa kääntää joukkueensa kurssia, sillä jo tiistaina on edessä cup-välierän uusinta VaLePaa vastaan. Ottelu pelataan alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen Pielavedellä.