Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 21.02.2022, 21.42

Savo Volleylta loppui bensa

Pitkä tauko pelaamisessa näkyi – VaLePa vei viisieräisen taiston.
Savo Volleylta loppui bensa
Savo Volleylla oli kulunut edellisestä pelistä yli kaksi viikkoa, ja tauon aikana terveystilanteen vuoksi harjoittelukin oli vajavaista.
Tämä näkyi, sillä Siilinjärvellä VaLePaa vastaan ottelu oli selkeästi kaksijakoinen. Kotijoukkue vei kaksi ensimmäistä erää, mutta sen jälkeen vieraat painoivat kaasua, ja ottelu kääntyi VaLePalle. Loppulukemat kirjattiin 2-3 (25-21, 27-25, 18-25, 21-25, 10-15).
 
– Alkuun mentiin tasatahtia, mutta sen jälkeen meidän tekemiemme virheiden määrä kasvoi poskettomaksi, murehti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
– Välillä se oli melkoista hyvistäkin paikoista roiskimista. Rohkeutta pitää pelissä olla, mutta ei tuollaista määrää virheitä.
Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko kertoi korostaneensa pitkällä erätauolla oman joukkueen syötön vahvistamista.
-Kahdessa ensimmäisessä erässä vastustajan vastaanotto oli todella vahva. Sitä päätimme rikkoa jatkossa, ja siinä onnistuimmekin.
Tilastot kertovat Kangaskokon nähneen tilanteen kentällä oikein. Varsinkin toisessa erässä kotijoukkueen vastaanotto oli lähes täydellinen: kokonaisprosentiksi kirjattiin huikeat 90.
– Korjasimme hyvin peliämme loppua kohti. Eniten olen tyytyväinen, että olimme henkisesti vahvoja, ruoti Kangaskokko.
 
Kotijoukkue pelasi lähes koko ottelun samalla kokoonpanolla, missä yleispelaajina olivat Andrus Raadik ja Micael Michelau, passarina Fedor Ivanov, hakkurina Lelu Ojansivu, keskipelaajina Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac ja liberona totutusti Sho.
Korkeimmat pisteet kotijoukkueesta kasasi Raadik, joka oli yksi pahimmin loppua kohti hiipunut pelimies.
 
Vastustajan parhaat pisteentekijät löytyivät yleispelaajaosastolta; sekä Sakari Mäkinen (20/+8) että Jiri Hänninen (20/+11) olivat ottelun loppua kohti lähes pitelemättömiä.
 
 
Valmentaja Tolvanen harmitteli pitkän tauon vaikutusta pelissä jaksamiseen.
-Normaalisti tuollainen parin viikon tauko olisi joukkueelle hyväksi, mutta nyt jouduimme jättämään jopa harjoituksia vähiin ja tekemään osan niistä erittäin kevyinä ja lyhyinä. Tänään voisi verrata, että 50 kilometrin hiihdossa sammuimme viimeiseen ylämäkeen, pohti Tolvanen.
 
Savo Volleyn urakka jatkuu jo parin päivän kuluttua, kun Leppävirralla pelattavassa ottelussa vastaan tulee Lentopalloseura Etta. VaLePalla puolestaan on melkoisen tiivis runkosarjan loppu – heillä on otteluita käytännössä melkein joka toinen päivä.
 
 
 
Joukkueiden parhaat:
Michael Michelau, Savo Volley
Sakari Mäkinen, VaLePa
PROLibero:
Risto Ruohola
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa täältä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2997&t=2967
 
 
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421