Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 29.09.2022, 14.44

Savo Volleylta loppuivat pelaajat

Timo Tolvanen ilmoitti mielipiteenään, että tilanne oli aivan p*seestä.
Savo Volleylta loppuivat pelaajat

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen antoi tulla täyslaidallisen kauden avausottelun lehdistötilaisuudessa Sastamalassa. Ottelu VaLePaa vastaan piti alun perin pelata 24. syyskuuta, mutta se jouduttiin siirtämään, kun Savo Volleylla ei ollut riittävästi pelaajia loukkaantumisten ja nuorten maajoukkue-edustusten takia.

Mestaruusliiga päätti siirtää ottelua kolmella päivällä, jotta Aleksei Zhbankov ja Veikka Lindqvist ehtivät Italiasta Suomeen. Kaksikko saapui Suomeen maanantaina – siis päivää ennen ottelua.
Sastamalan matkalta olivat kokonaan pois sormivaivainen passari Ilja Ivanov ja kylkeään aristeleva hakkuri David Kisiel.

Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 3-1 (25-22, 25-18, 16-25, 25-18).

– Pakko ottaa kantaa, puhisi Tolvanen.
– Tätä ottelua ei olisi pitänyt pelata. Palveliko tämä ketään – VaLePaa, meitä ja koko suomalaista lentopalloilua. Suoraan sanottuna tämä oli ihan p*seestä.
– Ilmoitimme jo hyvissä ajoin, että meillä on kolme pelaajaa nuorten EM-kisoissa. Eikö tätä ottelua olisi voinut pelata vaikka keväämmällä. Nyt jouduimme rimpuilemaan.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko ei juuri ottanut kantaa kollegansa purkaukseen.
– Meille tämä oli hyvä valmistautuminen tuleviin Mestareiden Liigan karsintapeleihin, sanoi Kangaskokko.
– Meille oli hyvä, että tänään pelattiin, vastustajalle ehkä ei.

Myös Italiasta saapunut Zhbankov arasteli jalkaansa, joten Tolvasella oli käytössään yksi vaihtopelaaja.
Kaiken kukkuraksi tuokin yksi pelaaja – yleispelaaja Tapio Toiviainen – joutui tulemaan kentälle, kun passari Maciej Madej linkutti kentän laidalle neljännessä erässä. Toiviainen selvisi oudosta komennuksestaan hatun noston arvoisesti, mutta VaLePan kaltaista joukkuetta vastaan ei moinen kokoonpano kerta kaikkiaan riitä.

VaLePa vei kaksi erää varsin selkeästi, mutta kolmannessa erässä savolaiset heräsivät taistelemaan. Alussa matkaväsymystä kärsinyt Lindqvist löysi ajoittain yhteisen sävelen passari Madejn kanssa ja teki erään mukavat pisteet 5/+4. Pisteistä kaksi tuli torjumalla.
Neljännessä erässä Savo Volleyn vire jatkui hyvänä – se johti heti alusta lähtien muutamalla pisteellä. Sitten tilanteessa 6-7 passari Madej kuuli jalastaan ”poksahduksen” ja siirtyi kakkosvalmentaja Petteri Penttisen hoivattavaksi.
Erä kääntyi siitä luonnollisesti kotijoukkueelle, joka uusvanhan vahvistuksensa Urpo Sivulan johdolla teki tarvittavat pisteet.
– Kaksi erää olivat meiltä hyviä, mutta sitten kolmannessa ilmeisesti selkä suoristui, ja ote pääsi herpaantumaan, pohti Sivula.

Vierasjoukkueesta parhaiten sinnittelivät Lindqvistin (15/+8) ohella raataja Andrus Raadik (15/+6) ja Michael Michelau (17/+13).

Savo Volleyn seuraava peli on ensi lauantaina Hurrikaani Loimaan vieraana. Valmentaja Tolvasella riittää pohtimista, mistä saadaan riittävästi miehiä pukeutumaan peliasuun.
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421