Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 17.12.2019, 20.19

Savo Volleyn eurotaival päättyi

Arcada Galati voitti toisenkin osaottelun, mutta Savo Volley osoitti, että se pystyy hyvin haastamaan Euroopan huippujoukkueita
Savo Volleyn eurotaival päättyi

Savo Volleyn taival Euroopan toiseksi korkeimmalla cup-tasolla päättyi ensimmäiselle kierrokselle, kun romanialainen Arcada Galati oli parempi myös kotikentällään. Edellinen ottelu Kuopiossa oli päättynyt romanialaisile 0-3, ja kun Romaniassa saatiin samat lukemat, jatkaa Arcada Galati seuraavalle kierrokselle.
Nyt erälukemat kirjattiin kotijoukkueelle 25-20, 25-15, 25-18.
Ensimmäinen erä oli tasainen, ja se oli jopa savolaisten hallinnassa erän puoliväliin saakka. Savo Volley johti sitä lukemin 6-10 ja 8-12, mutta sitten varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen erä kääntyi kotijoukkueelle.
– En tavallisesti kritisoi tuomareita, mutta ensimmäisessä erässä kotijoukkueen tulo tasoihin oli aika pitkälle tuomareiden ansiota, lateli Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
– Meillä oli tarkoitus hyökätä ensimmäisessä erässä, ja sen teimmekin hyvin. Syötimme erinomaisesti.
Toisessa erässä Arcada meni aluksi johtoon, mutta Savo Volley kiri miltei rinnalle.
– Sitten meidän vastaanottomme mureni, ja vastustaja sai puolestaan oman vastaanottonsa kulkemaan. Lähdimme toisessakin erässä syöttämään riskillä, mutta se ei onnistunut.
Kun toinen erä oli mennyt kotijoukkueelle, merkitsi se sitä, että otteluparin kokonaistulos oli jo ratkennut.
Kumpikin joukkue vaihtoi kentälle vähemmälle peliajalle jääneet pelimiehet, mutta niilläkin pelatessa kotijoukkue oli vahvempi.
Savo Volley aloitti muuten totutulla kokoonpanolla, paitsi että keskipelaaja Rodrigo Leitzke poti kipeytynyttä peukaloaan, eikä pelannut lainkaan. Hän käy perjantaina Kuopiossa tutkimuksissa, missä kipeytymisen syytä setvitään.
Paras pistemies Savolla oli jälleen Miro Määttänen (9/-5), joka sai lyötäväkseen myös suurimman osan passeista.
 
Jukka Tuovisen mielestä tämän syksyn eurotaipaleesta on joukkueelle ehdottomasti hyötyä, vaikka kaksi tappiota tulikin.
– Saimme kaksi kertaa pelata todella vahvaa joukkuetta vastaan, sanoi Tuovinen.
– Löysin pelaamisestamme sellaisia asioita, mitä pitää vielä kehittää. Ne eivät välttämättä ole tulleet näkyviin vielä Mestaruusliigan peleissä
– Kun tulee niin sanotusti turpaan, valmentaja kääntää sen aina niin, että mitä me siitä voisimme oppia ja hyödyntää omassa pelissämme.
Tuovinen oli myös tyytyväinen kolmannen erän peliin, kun kentälle pääsivät vähemmälle peliajalle jääneet Markuss Cielavs, Lasse Jäntti ja koko pelin pelannut Mikko Väliaho.
– Meillä tulee keväällä Mestaruusliigassa otteluruuhkaa, ja silloin peluutuksemme varmasti muuttuu, ja peliaikaa tulee kaikille. Oli ilo huomata, että nämäkin kaverit ovat valmiita ottamaan vastuuta, kun heille sitä tarjotaan.
Savo Volley saapuu Kuopioon keskiviikkoiltana, ja seuraava ottelu on edessä jo lauantaina, kun Team Lakkapää saapuu Kuopio-halliin savolaisten vieraaksi.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421