Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 29.09.2019, 19.52

Savo Volleyn hyvä alkuvire jatkui

Hallitseva Suomen mestari VaLePa kaatui Pielavedellä.
Savo Volleyn hyvä alkuvire jatkui

Savo Volley lähti kauden toiseen otteluun suurella latauksella, kun ensimmäisen helposti tulleen voiton jälkeen vastaan asettui hallitseva Suomen mestari VaLePa Sastamala Tampere.
Lataus kesti hyvin, ja kolme sarjapistettä jäivät Pielavedelle ja Savoon lukemin 3-1 ( 27-29, 25-17, 25-23, 25-21).
– Hieno voitto meiltä, vaikka se ensimmäisen erän tappio vaikuttikin hieman negatiivisesti, pohti Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
Ensimmäisessä erässä Savo Volleyllä oli lukuisia eräpalloja, kun se johti erää pistein 24-19. Johto kuitenkin kääntyi jatkopalloilla tappioksi 27-29.
– Jouduimme hieman kaivamaan voiton, emmekä saaneet liekkiä oikein kunnolla syttymään.
– Onneksi tänään vaihtopenkiltä saimme paljon apuja.
Savo Volley aloitti samalla kokoonpanolla, millä se pelasi lauantaina Vieremällä. Yleispelaajista Jere Heiskanen antoi kuitenkin tilaa Antti Siltalalle toisessa erässä, ja vaihto oli suuresti kääntämässä ottelua kotijoukkueelle.
Tämän huomasi myös vierasjoukkueen valmentaja Janne Kangaskokko.
– Silli (Siltala) veti vielä EM-kisahöyryillä, emmekä saaneet häntä oikein missään vaiheessa kuriin, harmitteli Kangaskokko.
– Meiltä tämä oli ensimmäisen pelimme toisinto: välillä pelasimme oikein hyvin, mutta sitten väliin tuli synkempiä jaksoja.
Savo Volleyn työn sankari oli Miro Määttänen, joka otti huimat 47 vastaanottoa 62 prosentin tehoilla ja hyökkäsi 32 kertaa 56 prosentin tehoilla. Yleispelaajan pistesaldo 20/+10 oli kotijoukkueen korkein.
VaLePan korkeimmat pisteet paukutti jälleen hakkuri Mikko Oivanen (21/+13). Silti mies ei ollut tyytyväinen omaan esitykseensä.
– Peli toimii välillä aivan ok, mutta tasaisuus puuttuu vielä. Itse en ole vielä huippukunnossa, mutta kyllä se kunto sieltä vielä löytyy, lupasi Oivanen.
LähiTapiolan pisteet:
3 Antti Siltala
2 Mikko Esko
1 Josh Ayzenberg
 
Pro libero: Josh Ayzenberg
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421