Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 07.12.2022, 21.52

Savo Volleyn hyvä torjuntapeli sai jatkoa

Kauden yllättäjäksikin kutsuttu Raision Loimu kaatui kotisalissaan.
Savo Volleyn hyvä torjuntapeli sai jatkoa

Savo Volley verrytteli itsenäisyyspäivänä Lempäälässä cupin ottelussa torjunta- ja puolustuspeliään, ja niinpä se olikin melkoisessa vireessä, kun seuraavana päivänä se kohtasi Raision Loimun, joka on jo pitkään keikkunut sarjan kärkikahinoissa.

Edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa lokakuun lopussa Savo Volleylla oli synkkä kausi, kun taas Loimu aloitteli huippuvirettään.

Nyt joulukuisessa illassa asetelmat olivat muuttuneet. Loimu ei pelannut erityisen huonosti, mutta Savo Volley oli kovassa vedossa. Kolme sarjapistettä läksivät pitkälle matkalle kohti Savoa lukemin 1-3 (16-25, 25-21, 17-25, 21-25).

Tilastointiongelmien vuoksi tarkkoja lukuja ei ollut saatavissa, mutta selkeä vaikutelma oli, että vierasjoukkue torjui tai puolusti suurella prosentilla. Erityisesti torjunnassa kunnostautuivat keskipelaajat Aleksei Zbankov ja Jakub Kovac.

– Allu (Zhbankov) sai tilaisuuden, kun Miki Jauhiainen oli sairaana pois kuvioista, kertoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Hienoa nähdä, että hän käytti mahdollisuutensa hyvin.

– Samoin pitää korostaa Veikka Lindqvistin panosta – vaikka toisaalta Loimun voittamiseen tarvitaan ehdottomasti koko joukkuetta.

– Viimeksi täällä hävittiin juuri puolustuspelaamiseen, mutta nyt se oli meillä parempaa. Pallot eivät pompi omalle joukkueelle, jos ei jokainen laita itseään likoon.

Veikka Lindqvist sai valmentajansa kehut aiheesta. Aiempien pelien epätasaisuus on häviämässä, eikä suoria hyökkäysvirheitä juuri tullut. Lyönnit ovat monipuolisia – bravuurina pallon työntäminen kakkos- tai ykköspaikalta vastustamattomasti vastustajan käsistä kentän rajojen ulkopuolelle. Ainoat heikot hetket nuorelle hakkurille sattuivat toisen erän loppuun.

Michael Michelau oli läpi ottelun vahva, ja yhdessä Andrus Raadikin kanssa he olivat ratkaisemassa kolmannen ja neljännen erän ratkaisupalloja.

Passari Ilja Ivanov sai välillä juoksennella peliin puolustettujen pallojen perässä, mutta kun isojen passien lyöjät olivat nyt vedossa, oli mukava passarinkin hymyillä suoritustensa jälkeen.

Vastustajan valmentaja Mika Rantanen myönsi vastustajan paremmuuden.

– Savo pelasi nyt aivan erilaista peliä kuin viimeksi, totesi Rantanen.

– Heillä oli tosi kova torjunta- ja syöttöpeli. Saimme tosin hyppysyötöt nousemaan, mutta sen verran huonosti, että se pudotti meiltä keskihyökkäyksen pois pelistä.

– Peli ei ollut meiltä huono, vastustaja vain oli tänään kovempi.

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421