Tapio Hartikainen 23.11.2022, 21.07

Savo Volleyn peli aaltoilee

Rovaniemeltä ei lähtenyt mukaan muuta kuin pitkän reissun väsymys ja annos kokemusta.

Savo Volleyn peli muuttui viikossa suurin piirtein äärilaidasta toiseen.

Viikko sitten keskiviikkona Kuopiossa kaatui Serbian mahtiseura Punainen Tähti, mutta nyt peli oli aivan toisen näköistä, kun Rovaniemellä PerPo otti lopulta kaikki kolme sarjapistettä voittamalla lukemin 3-0 (25-18, 25-21, 26-24).

Heikosti aloittanut vierailija oli jo pääsemässä otteluun mukaan, kun sillä oli kolmannessa erässä kolme eräpalloa. Sitten kotijoukkueen syöttöviivan taakse asteli savolaisille tuttu mies Lasse Jäntti, joka syötti viisi pistettä peräkkäin, ja kotijoukkue pääsi juhlimaan erä- ja otteluvoittoa. Syötöt eivät olleet erityisen vaikeita, paitsi yksi, joka kimposi Savo Volleyn liberon Keisuke Matsuon käsistä suoraan katsomoon.

Tarvittavien pisteiden takuumiehinä olivat hakkuri Fredric Gustafsson, joka tylytti savolaisia kahdella kenttään päätyneellä lyönnillä, sekä libero Miro Rasinperä, joka puolusti ottelupallon mainosaitoja rymistellen takaisin peliin ja Gustafssonille lyötäväksi.

– Olemme puhuneet paljon siitä, että varsinkin vierasotteluissa meillä on ollut huonot lähdöt, kertoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Meillä on paljon pelejä ja reissuja, ja olemme pyrkineet vaihtamaan kokoonpanoa niin, että kaikille tulisi peliaikaa. Keväällä tarvitsemme varmasti jokaisen pelaajan panosta.

– Siitä ei tule mitään, jos pelaajat kentällä vilkuilevat kuka siinä vieressä nyt pelaakaan. Jos kaikkea ei laiteta likoon, tulee 0-3 tukkaan ihan varmasti.

Tolvasen aloitusseitsikko pelasi koko ottelun yhtä syöttövaihtoa lukuun ottamatta. Yleispelaajina olivat Tapio Toiviainen ja Andrus Raadik, keskipelaajina Jakub Kovac ja Miki Jauhiainen, hakkurina David Kisiel ja passarina Madej Maciej.

Passarin tontille vaihtoehdoksi oli pukenut peliasuun jälleen Petteri Penttinen, sillä kuumesairas Ilja Ivanov ei ollut reissussa mukana.

Tolvanen ei siis halunnut vaihtaa kokoonpanoa, vaikka peli lähtikin yskähdellen käyntiin. Otteet paranivat koko ajan, ja mikäli kotijoukkue ei olisi tehnyt kolmannen erän lopun huimaa nousua, olisi hyvinkin ollut mahdollista ottelun venyminen viiteen erään.

Kotijoukkueen valmentaja Guntis Atars kertoi valmistautuneensa jo mielessään neljänteen erään.

– Lasse Jäntti on parissa viimeisessä ottelussa alkanut löytää yhteistä säveltä varsinkin yleispelaaja Alvi Shurdhin kanssa.

– Meillä torjunta/puolustuspelaaminen oli tänään hyvää. Torjunnan vaimennukset eivät näy tilastoissa.

Kotijoukkueen paras pistemies oli hakkuri Gustafsson (20/+13); yleispelaaja Shurdhi säesti mukavasti (12/+9).

Savo Volleysta Raadik ja Kisiel tekivät molemmat saldokseen 14/+9.