Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 18.02.2023, 17.58

Savo Volleyn peli paranee, kun kevät etenee

Kokkolan Tiikerit ei pelannut huonosti, mutta Savo oli silti selkeästi parempi.
Savo Volleyn peli paranee, kun kevät etenee

Ottelusiirtojen takia Savo Volley vieraili Kokkolassa kaksi kertaa lyhyen ajan sisään. Tammikuun lopussa taisto oli tiukka, mutta voitto irtosi savolaisille 2-3 -lukemin. Tuon jälkeen Savo Volley ei olekaan hävinnyt Mestaruusliigan ottelua – Kokkolasta nyt otettu 0-3 (21-25, 19-25, 20-25) -voitto oli jo viides peräkkäinen.

Savolaisten kuntokäyrä on siis nousussa, kun kevään tärkeät ottelut lähestyvät.

– Tykkäsin joukkueen rauhallisesta tekemisestä, kertoi valmentaja Timo Tolvanen.

– Aluksi teimme liikaa syöttövirheitä, mutta senkin saimme kuntoon.

– Hyökkäyspeli meillä oli hyvällä tasolla koko ajan. Kaikki erät olivat puoliväliin saakka tasaisia, mutta sitten saimme kiskaistuksi tärkeät pisteet.

Savo Volley pelasi viime peleissä vakiintuneella kokoonpanolla. Yleispelaajina olivat Michael Michelau ja Andrus Raadik, passarina Kevin Rodriguez, hakkurina Veikka Lindqvist ja liberona Keisuke Matsuo, joka siis selvisi yhden pelin pelaamattomuudella cupin välierässä saamastaan olkapäävammasta.

Keskipelaajaosasto on savolaisilla tunnetusti vahva.

Nyt kentällä olivat Miki Jauhiainen ja Aleksei Zhbankov. Jauhiainen kunnostautui hyökkäyksissä ja syötöissä, Zhbankovin vahvuus oli puolestaan torjuntapeli – hän nappasi neljä tappotorjuntaa kolmeen erään.

Savo Volley vei torjunnat 10-2, minkä voi ehkä osittain selittää sillä, että kokkolalaisten ykköspassari kävi kentällä vain muutamalla takakenttäkierroksella kipeän nilkkansa vuoksi. Nuori Leevi Väänänen ei pelannut huonosti, mutta kuten lukemat näyttävät, vierasjoukkue pystyi lukemaan hänen hyökkäyssuuntiaan varsin tehokkaasti.

Savo Volley onnistui laajalla rintamalla. Neljä pelaajaa keräsi lyhyessä ottelussa kymmenen pistettä tai enemmän. Suurimmat lukemat sai Michelau (14/+9), joka oli Matsuon ohella myös työllistetyin vastaanotossa (22 kpl, 50%). Raadikilla (12/+6) oli alussa vaikeuksia syötössä, mutta viimeisessä erässä hänen(kin) syöttönsä oli jälleen vahva.

Kotijoukkueen valmentaja Mikko Keskisipilä kehui vastustajaa.

– Taisi olla kovin joukkue, ketä täällä on tällä kaudella käynyt, tunnusti Keskisipilä.

– Emme pelanneet huonosti – hyökkäystehossa oli tänään suurin ero. Vastaanotto meillä oli erinomainen.

Savo Volleylla on nyt siis viisi peräkkäistä voittoa Mestaruusliigassa. Liigan keskikasti on tasainen. Joukkueilla on noin viisi ottelua jäljellä runkosarjassa, eikä pudotuspelien kotietukaan, eli neljäs sija, ole savolaisille mahdoton.

– Alkukaudesta kaikkien ongelmien vuoksi emme päässeet kehittämään peliä, sanoo Tolvanen.

– Kiva kevät on kuitenkin tulossa. Pitää kuitenkin muistaa, että pitää tehdä edelleen nöyrästi töitä eikä ruveta aukaisemaan yhtään nappia takista.

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:

Parhaat:

, Tiikerit

, Savo Volley

PROLibero:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421