Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 12.11.2022, 19.57

Savo Volleyn rutiini riitti voittoon

TUTO Volley oli neljästä erästä kolme selvästi alakynnessä.
Savo Volleyn rutiini riitti voittoon

Savo Volley osoitti toipuneensa rankasta Serbian reissusta – ja peliaikaa saivat nyt myös edellisissä peleissä penkillä istuneet.

TUTO Volley vei yhden erän osin kotijoukkueen virheiden avustamana, mutta kolmessa muussa Savo Volley oli lopulta parempi. Loppulukemat kirjattiin historian kirjoihin 3-1 (25-21, 25-20, 16-25, 25-17).

Kotijoukkueen vahvuutta osoitti myös se, että toisessa erässä vieraat olivat parhaimmillaan kolmen pisteen karkumatkalla, mutta keltapaitaiset kirivät vastustamattomasti rinnalle ja ohi.

– Tiukan retken jälkeen tällainen ihan ok-peli, lukuun ottamatta kolmannen erän silmät-kiinni-peliä, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Pystyimme tekemään rotaatiotakin, ja pitkässä juoksussa meitä auttaa se, että peliaikaa saavat myös ne, joilla sitä ei viikolla tullut.

Tolvanen löysi parannettavaa syötöstä, vaikka se olikin tehokas ase vieraita vastaan.

– 23 syöttövirhettä neljään erään on liian paljon, mutta kun toisaalta saimme kymmenen ässää, pitää kai siihenkin olla tyytyväinen.

– Toiviainen pelasi nyt kauden toisen pelinsä, ja pelasi ihan luotettavasti. Neljänteen erään tein taktisen vaihdon, ja otin Michaelin (Michelau) kentälle.

Vastustajan valmentaja Olli Kuoksa nosti ottelun ratkaisuksi nimenomaan kotijoukkueen syötön.

– Kun pelaajamme eivät pääse tuollaisten syöttöjen vastaanottoa harjoittelemaan, on tulos tämän näköistä, sanoi Kuoksa.

– Vaikka tappioita on tullut, tulee pelaajille koko ajan kokemusta lisää.

– Jotain hyvääkin meidän pelissämme oli, kun laitoimme Pohjois-Euroopan parhaisiin kuuluvan joukkueen laittamaan ykkösmiehiään kentälle, viittasi Kuoksa Toiviaisen vaihtamisen Michelauhun.

Savo Volley siis laittoi kentälle uusia miehiä edellispeliin verrattuna.

Toiviainen siis aloitti yleispelaajana Andrus Raadikin rinnalla, ja Aleksei Zhbankov korvasi edellisessä pelissä kentällä olleen Miki Jauhiasen. Passarina pelasi koko ottelun Ilja Ivanov. Jakub Kovac on jälleen täysin pelikunnossa loukkaantumisensa jälkeen. Libero Keisuke Matsuo hoiti tonttinsa totutun tehokkaasti – 21 vastaanottoa 57 prosentin tarkkuudella, ja muutama mainio peliin nostettu puolustuspallo.

Hakkurina pelasi koko ottelun Veikka Lindqvist, joka teki turhan monta suoraa hyökkäysvirhettä. Kun käsi osui palloon kunnolla, oli jälki tuhoisaa. Hän saalisti pisteet 16/+3.

Parhaat pisteet kotijoukkueesta keräsi Raadik (19/+11).

Vastustajan parhaat lukemat iski hakkuri Matias Tihumäki (12/+3).

Parhaana palkittiin vieraista passari Akseli Lankinen, joka joutui taiteilemaan passinsa varsin usein heikosta nostosta.

– Vähän hakemista oli peli niin minulla kuin koko joukkueellakin, sanoi Lankinen.

– Hyvin lukivat passipeliäni.

Savo Volley siirsi ajatuksensa välittömästä ensi keskiviikkoon. Silloin Kuopio-halliin saapuu Belgradin Punainen Tähti CEV-cupin toisessa osaottelussa. Savolaiset ottivat 2-3-tappion vieraskentällä, joten jatkoon pääsyyn riittää kotisalissa 3-0 tai 3-1 -voitto.

Parhaat:

Adrus Raadik, Savo Volley

Akseli Lankinen, TUTO Volley

PROLibero: Keisuke Matsuo, Savo Volley

Kuvia ottelusta katsottavissa ja vapaasti käyttöön ladattavissa täältä:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421