Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 11.02.2023, 20.14

Savo Volleyn tavoitteet toteutuivat

Akaa-Volley kaatui Siilinjärvellä kun Savo vähensi virheitä ja tehosti hyökkäystä.

Savo Volley ja Akaa-Volley tarjosivat lähes täydelle Ahmon koulun salille lentopalloviihdettä koko rahalla. Vuoristoratamaisesti edennyt taisto päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 3-2 (16-25, 25-20, 25-20, 22-25, 15-12).

Valmentaja Timo Tolvanen murehti edellisen ottelun jälkeen joukkueensa tekemiä virheitä. Suomen cupin välierä oli silloin päättynyt VaLePan selvään voittoon – suuresti savolaisten suuren virhemäärän siivittämänä.

– Puhuimme ennen ottelua juuri virheiden vähentämisestä, syötön vahvistamisesta ja vastaanoton parantamisesta, sanoi Tolvanen.

– Eka erässä kaikki puhe meni roskakoriin.

Ensimmäinen erä oli todellakin vieraiden näytöstä. Skeptisimmät katsojat valmistautuivat jo lyhyeen otteluun.

Savolaiset olivat kuitenkin päättäneet toisin.

Toinen ja kolmas erä oli puolestaan kotijoukkueen vahvaa vientiä. Ensimmäisessä erässä hakoteillä ollut vastaanotto parani, ja passari Kevin Rodriguez pääsi pyörittämään peliä haluamallaan tavalla. Hakkuri Veikka Lindqvist nautti tarjoilusta, ja teki kahteen erään yksitoista pistettä.

Neljäs erä meni jälleen vieraiden komennossa, mutta viidennessä kotijoukkue uskoi omaan tekemiseensä ja kiri voittoon. Erä päättyi muutamaan kotijoukkueen komeaan torjuntaan.

– On aina iloinen asia kovan joukkueen voittaminen, pohti Tolvanen.

– Akaa-Volley on koko kauden ollut vahva hyökkäysjoukkue, ja sitä se oli tänäänkin. Me saimme tänään syötöllä jotain aikaankin.

Vastustajan valmentaja Olli Kunnari harmitteli joukkueensa hyökkäyksen heikkenemistä.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä varsinkin syötöissä, mutta toisessa erässä hyökkäyksemme sakkasi totaalisesti, sanoi Kunnari.

– Vastaanotto oli tänäänkin huono, kuten vähän koko kaudellakin – annoimme liikaa suoria pisteitä tai vastapalloja.

Kotijoukkue joutui oudon tilanteen eteen, kun vakiolibero Keisuke Matsuo asteli Ahmon koulun salissa siviilivaatteet päällä. Lievä loukkaantuminen pakotti Matsuon huilaamaan. Apuun hälytettiin yleismies Tapio Toiviainen, joka lienee ainoita pelaajia Suomessa, joka on pelannut jokaisella pelipaikalla.

Toiviainen selvisi vaativasta tehtävästään mainiosti. Akaa-Volley pommitti luonnollisesti häntä aloituksillaan, mutta vastaanotot nousivat 31 prosentin tarkkuudella, eikä suoria virheitä tullut kuin kaksi.

– Tapio on mahtava joukkuepelaaja, kehui Tolvanen.

– Kovaa syöttöjoukkuetta vastaan hän selvisi mielestäni mainiosti.